Två dagar Mattias träning..

I helgen har vi varit på resande fot igen.
Det blev en tidig lördag morgon eftersom vi skulle vara nere i Edsbyn till 12. Lördagens pass fokuserades på att få honom att bli kvickare bak utan att lägga dig på framåt vid tempoväxlingar. Att kunna behålla samma energi bak oavsett om vi samlar eller gör en mellantrav. Vi avslutade passet med att Mattias trampade Qu för hand. Å nu börjar de iaf likna piaff även om det är långt ifrån handboken.
Jag red sist i byn så jag mamma och Ia åkte till Söderhamn för att titta på när resten av ekipagen red för Mattias där.
 
Dag 2 blev en tidig morgon de med Qu sov över på Ridskolan i Edsbyn medan jag och mamma sov hon Helena som är uppfödare åt Qu och Ladie.
Eftersom vi skulle rida strax innan 10 i Söderhamn åkte vi från Edsbyn vid 8.
Under passet fuktuserade vi på att få honom att ligga kvar i sin korta form med kvickheten kvar bak i skolorna både i trav och galopp. Så avslutade vi med arbetspiruetter, för att få honom att inte "lägga" sig när man sedan centrerar den.
 
De var skönt att komma hem itid så inte hela helgen gått åt till hästarna nu när sambon ska ut på älgjakt. Vi har lite att stå i nu för att få plats i frysen till allt kött.
 
Till helgen vankas reg/nat dressyrtävlingar hemma på Sundsvalls ridkulbb där jag är backupp till Ingrid Nyström som är tävlingsledare. Sitter därför nu med funktionärs listorna vilket är SKIT jobbigt då inte så många ställer upp frivilligt.
 
Mattias och Tsarevitj (Ladies pappa)
"Bilden lånad, hittade den på google"

Kommentarer
Postat av: Camilla

Inte roligt att läsa, MEN det tyder ju bara på att liten eller stor klubb spelar ingen roll arbetet med tävlingar och att ordna funktionärer är detsamma. Svårt och gärna otacksamt.

tänkte att du kanske hade kunnat skriva ett inlägg med rubrik något i stil med: "att vara tävlingsledare" eller "Vad ger det mig att jobba Idealt i en förening?" (där du lyfter fram det positiva vs de negativa med det).

Tycker förövrigt att det är jätteroligt att du kom igång och bloggade igen! Då du har en bra blogg!

Svar: Det är jätte svårt tyvärr med tävlingar men så är det kanske alltid idiellt tyvärr. Ska absolut skriva om rubrikerna du tipsade om kanske skulle passa nu efter helgen när tävlingen är över för att sammanfatta den också :) Kul att du gillar bloggen med!
/Issa
Isabelle

Postat av: helena "stolt uppfödare åt qu o ladie"

Kul att höra att trampet börjar likna nåt! Hoppas ni sov gott. Inte hade ni ätit nåt heller! Hoppas vi inte väckte er när vi kom hemslamrandes mitt i natten! Ja, ja, det är väl bara att hoppas att det är mer än bara färgen som tsarevitj o ladie har gemensamt :)

Svar: Jag sov som en stock och hörde er inte alls :) Vi blev i Söderhamn till 9 så vi gick å la oss direkt när vi kom hem :) Tusen tack för att vi får sova hos er Helena!! Nu ska snart Ladie hem och sättas i gång så ska hon få visa vad fin hon är :) KRAM!!
Isabelle

2012-08-27 @ 22:58:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback