21 juli 2010 - Quattro!!

Han är en pärla min Quattro. Ludde hjälpte oss i dag igen, men idag tog vi kandaret. Vi galopperade rätt mycket idag gjorde byten som var rena nästan direkt, de är så skönt med Q för han stressar inte upp sig utan man kan traggla på och försöka hitta den rätta tajmingen och hjälpen. Sedan gjorde vi förvänd efter spåret med samlings övningar för att stärka honom lite. I traven fick vi honom lite kvikare för skänkeln och att få mig att sitta i bättre balans. Han var så duktig jag är så stolt över hans utveckling frän ohindrad när vi knappt kunde fatta galopp. ( antekning till mig själv, problemet var bättre men inte bra) Kram Issa!!

20 juli 2010 - lektion och ute ritt!!

Började dagen med att ride lektion för ludde med calven den andra hästen jag rider nu det gick faktiskt riktigt bra har också kommit på ett sits fel som jag måste få till. Quattro fick skritta ut idag imorgon blir det ridhuset igen. Kram Issa!

19 juli 2010 - lektion!

Idag fick vi hjälp av Ludde. Började med travarnetet och fokuserade renodlingen av hjälperna främst på vänstersidan. I galopp arbetet började vi med att få en bra rytm och sedan tränade vi på bytena, just nu för att få bättre kvalite i bytet ska jag tänka att det är ett 150 hinder vi ska hoppa, det fungerar och Ludde tror bytena snart är på sin plats. Har bytt till en remont nosgrimma på honom också han verkar gilla den mycket bättre. Denna vecka har jag fått en häst extra skriver ner lite om honom med för min egen del vill ni veta mer om honom får ni fråga. Red i ridhuset idag, gjorde skänkelvikning rakt övningen i traven och i galoppen övergångar till både skritt och trav samt förvänd galopp på serpentiner. Han känns super fin, KUL!! Imorgon blir det lektion med honom för Ludde. Kram Issa!!

18 juli 2010 - lycklig!

Idag fick Quattro ett pass i ridhuset. Han kändes jätte fin, tog tid på mig med framridningen och gjorde mycke avsaktningar och serpentiner. Han frustade och verkade väldigt nöjd med arbetet. Gjorde även lite skänkelvikningar genom att skära av hörnen, ( en av mina favorit övningar ). Sedan gick jag över i galoppen började med snälla serpentiner och när jag fick i hop honom gjorde jag de rätta vägarna och han var så duktig. Gjorde därefter lite byten först på diagonalerna rena till vänster och ett efter till höger. Bytte därför linje och gick in på serpentinerna och fokuserade extra på rakriktningen, rena direkt. Sen gick jag tillbaka och provade ett på diagonalen till höger igen och de var nog de bästa någonsin. Tänk vad lite rakriktning kan göra! Imorgon har Ludde lovat att hjälpa mig får se om vi får till det då med. Kram Issa!!

17 juli 2010 - underbart

Slängde iväg ett sms till hovslagaren i morse om Quattros tapp sko. Han hade vägarna förbi och slog på skon, super eftersom hovarna slits fort. Men Q fick vila idag hade ändå planerat för det. I morgon blir det ridhuset igen och på måndag skulle Ludde hjälpa mig lite. Kram Issa!!

16 juli 2010 - gick inte bra idag!

Ute ritten med galopp intervaller gick inte att genom föra idag. Efter att ha skrittat nästan 30 min för att komma till galopp sträckan hinner jag bara fatta galopp i prencip så trampar Q av sig sin sko så vi kunde inte göra mycket mer än att vända hem igen. Lagomt till helg när Hovslagaren är ledig. Kram Issa!

15 juli 2010 - lilla stora häst!

På morgonen idag blev det ett pass i ridhuset innan det blev för varmt fortsatte på arbetet från igår och Q nämndes rätt okej. Provade även byte åt vardera håll, rena med lite efter på hjälpen men de kan de väll få vara någon vecka till. I morgon planerar vi för en mysig ute ritt. Kram Issa!

14 juli 2010 - Tänk framåt

I dag gick vi in i ridhuset galopperade lite grann idag med men fokuserade på att han skulle svara för skänkeln både framåt och åt sidorna. Kändes rätt okej men så klart känns det att han vilat ett tag. Kram Issa!

13 juli 2010 - Varmt!

Fyy, vad det är varmt vet att man inte ska klaga men lite väl varmt är det allt. Skrittade som ut igår med Q han var jätte duktig gjorde lite lydnads träning, de är ju bra att passa på. Idag blev det lite skritt och trav arbete gjorde övergångar och övergångar. Hihi stackarn tyckte nog att jag tjatade lite väl mycket kanske.

12 juli 2010 - Då kör vi igen!

Har lovat mamma att jag skulle starta upp bloggen igen nu när jag skaffat en telefon jag kan göra det ifrån. Quattro har fått en väl förtjänt vila nu i två veckor medans jag har haft semester. Började starta upp honom igår så jag tömkörde honom, trodde han skulle vara jätte pigg men han var så lugn å sansad. Därför får det bli en skritt tur runt barnbyn idag på förmiddagen. Hoppas jag inte tappat allt för många läsare under tiden jag inte bloggat. Issa!