Duktiga killar..

Igår blev det en ute ritt med Quattro, Nemo fick också följa med hans andra gång nu. Jätte duktig var de båda två. Vi travade och galopperade till och med.Idag jobbade jag på Alnö och tänkte rida ut men när jag kom till stallet hade Eva-Marie hunnit åka hem så jag bestämde mig för att flytta Q´s vilo dag denna vecka till idag så kör vi på nu till vi ska träna i Edsbyn i helgen. Jag är så taggad inför helgen.

Imorgon ska Q få riktiga vinterskor så jag kan börja träna lite mer utomhus, ska bli riktigt skönt eftersom Eva-Marie har sett till att ridbanan blivit skottad med så man slipper rida i ridhuset.

Tror det blir en tur på den eller i skogen i morgon med kandaret med bridongen jag använder på vanliga tränset.


Kram Issa!!

Slarvig uppdatering IGEN!!

12 januari - Dag 2 för Ia. Vi la på en achenrem på kandaret för att få Q att inte lägga ut tungan. Det fungerade riktigt bra men han la i handbromsen lite men bättre det så vi kan bryta den fula ovanan han har. Vi jobbade med galoppen hela passet med bytena och samlingen. Jag kännde mig riktigt nöjd.

13 januari -
Idag blev det en lugn skritt tur.

14 januari - Vila

15 januari - Idag tränade vi för Sonny lite tråkig ridning men otroligt nyttigt. Han ska ha mycket beröm Sonny att han orkar ta igenom så slarviga problem eller vad man ska kalla det. Fick rida på en 20 meters volt hela passet för att hitta rätt storlek varje varv och att få, magen ut mot yttertygeln och ställningen/böjningen mjukare runt innersidan. Fick också tänka mer slow i ridningen för att själv hinna med att ta igenom sidorna. Sonny tipsade om att byta till en tjockare bridong på kandaret, värt att testa.

16 januari - Camilla Toll på dagens schema, tog tränset idag Q var fin, hon hjälpte oss med slutorna efter väggen som jag har haft lite svårt med själv och de fungerade riktigt bra. Bytena var fina de med ska bara tänka höger till vänster bytet lite mindre för att han ska sträcka ut sig.

17 januari - Idag blir det en ute ritt innan jag ska till skolan.

Kram Issa!!

Känner mig som hemma!

Efter 1,5 år har Q och jag fått ett träningspass av Ia igen och det gick super bra.
Första delen av passet gick åt att få mina slutor att fungera, jag har nämnligen undvikit dem eftersom jag på nått vis får Q att galoppera bara. mitten delen gick åt bytena ALLA rena men vi finslipade på dem lite bara och la också in 4or på långsidan för att få lite mer lyft i vänster,höger bytet sen tog vi sista kvarten till samlingen i galoppen har ju en förmåga att rida honom lite för fort framåt.

I morgon blir det nya tag med en liten kystering på kandaret. Sedan har vi också bokat in en träningshelg med Ia 22-23 så nästa helg kommer bli toppen.

Kram Issa!!

11 januari 2011 - Dagarna går fort

Ojojoj vad dagarna går snabbt hinner inte skriva varje dag.

6 januari - Blev insnöade i Ljustorp så Q fick vila även torsdag.

7 januari - Ute ritt lugnare varjant.

8 januari - Ridhuset, fin Q fick ha kandaret. Red mer lösgörande idag för att han skulle få känna på kandaret det var nog en månad sedan sist men han var fin. Det gäller att inte slarva med högersidan bara.

9 januari - Fick dåligt samvete över att jag ridit så dåligt under veckan när jag varit lite sjuk och inte nog med att vi skulle hämta hö idag så tog de sån tid att jag inte hann rida idag heller.

10 januari - Red med Eva-marie i ridhuset tog kandaret idag med. Han var fin, red mycket sidvärs och skolor i galoppen blev det mycket förvänd för att få honom att sätta sig lite till.

11 januari - Äntligen Ia träning uppdaterar hur det gick ikväll.

Kram Issa!!

5 januari 2011 - flera dagar!

Nu blir det flerdaqgs uppdatering.

2 januari - Mamma följde med till ridhuset för en uppdatering av Q eftersom hon inte sett honom på länge. Tog en rätt lång framridning i trav med mycke sidvärts för att få honom kvik för hjälperna och det hjälpte verkligen till i galoppen sen för som han galopperade. Fick en underbar känskla och tänkte att det kändes bra för att visa mamma att 3 st 4or klarar vi nästan av men de satt direkt och jag tänkte att undra hur 3orna skulle gå och provade, mycke bättre än fyrorna luftiga och stora åt båda hållen. Skit kul. Sedan tog vi traven ännu mer sidvärts men nu även skolorna, måste komma ihåg själv att tvära lite extra på träning.

3 januari - ute ritt finns i bloggen

4 januari - hade Nemo med mig i stallet och fick lite skuldkänslor över att lämna honom ensam så jag tog med mig honom ut och skrittade en sväng. De var så duktiga båda två mest Quattro dock som inte trampade på nemo, som hellre ville sitta uppe på Q´s rygg med mig. hehe

5 januari - Vilo dag

4 januari 2011 - Ny häst!

Vissa kanske redan har hört det men nu är det helt klart.
Jag har köpt mig en till liten stjärna, det är Quattros halv syster First Ladie F. Hon är ett mörkbrunt sto född 2009 efter Tsarevitj-Asterix.
Den fullständiga stammen finns på
http://www.blup.se/sv-se/horses/220360-first-ladie-f-57-swb
Ladie kommer att stå kvar hos uppfödaren Helena Fröstebo i Edsbyn till nästa höst då inridningen av henne ska påbörjas.

Tanken med detta köp är att jag själv ska få erfarenhet av att rida in och hantera en så pass unghäst. Jag tror att vi kommer få några spännande och väldigt roliga år framför oss.

Bild på damen själv får jag inte till någon nu eftersom jag inte är på teknisk av mig men jag lovar att jag ska försöka ordna det.


Pappa Tsarevitj


Morfar Asterix 694


Kram Issa!!

3 januari 2011 - ute ritt

Blev en tur i skogen för Q igår skritt och lite trav. Vi red med två heta stallkompisar så Q fick verkligen jobba på med skritten för att hänga med.

3 januari 2011 - nytt år nytt startskott

Nu tänkte jag dra igång med bloggandet igen. Sedan jag skrev sist har det hänt endel, jag har lämnat Stockholm och flyttat hem till Sundsvall igen efter ett väldigt lärorikt år hos Louise "Ludde" Crafoord Hofmann. Under min tid hos Ludde har jag praktiserat som dressyr elev vilket har gjort att jag har fått mycket hjälp med ridningen framför allt med min egen häst Quattro men också med andra hästar som jag har fått möjlighet att rida. Sedan i augusti har jag också arbetat på en ridskola i Stockholm, där fick jag möjligheten att lära mig instruera en hel grupp vilket kan vara svårare än man tror. Quattro har också gjort stora framsteg under det här året, vi har tävlat endel svårare lätt A klasser med fullt godkända resultat och även debuterat en msv B på en programridning med godkänt resultat. Målet i vinter nu blir att fortsätta arbeta på styrkan så att vi i mars när säsongen drar igång kunna starta msv B. Tanken med bloggen nu är att jag för min egen skull ska hålla lite koll på utvecklingen och vilka övningar vi använt oss av på träningarna för att veta vad som passar oss som ekipage bäst. Självklart får ni gärna komma med frågor och idéer om ni kommer på något. Kram Issa!!