På plats..

Då var vi på plats.. Red Qu när vi kom fram han var lite busig eller pigg skulle man kanske kalla de. Nu sover han iaf nu badad och fin..


Umeå i em..

I eftermiddag sticker vi till Umeå, jag, mamma och ev Lollo.
Det blir en tre dagars tävlingshelg men en msv b per dag. På fredag rider vi inledande för juniorer, Lördag Msv B:4 och Söndag Msv B:5.

Jag har låtit Qu vila nu tisdag, onsdag efter förra veckans stenhårda träningar. Tänkte rida honom uppe i Umeå i kväll..

Har packat med mig datorn så jag kan uppdatera med filmer också så missa nu inte att kolla in bloggen..


Bjuder på denna bild från när jag såg Qu första gången..

Fill your life with life and not life in days..

Bra ord att leva efter..


Sten hård träning..

Nu är både jag och Qu värd två dagars lugnare ridning. Efter en vecka fylld med Ia, Adelinde och Maja Heed träning tar jag och Qu nu lite vila tisdag onsdag så far vi till Umeå för en tre dagars tävling fredag till söndag.

Igår tränade jag och Qu för Maja Heed. Ni hoppryttare vet nog säkert vem det är men för er dressyr nissar som mig så är det Linda Heeds mamma. Det var skit skoj och jag fick fortsätta kämpa på med mina innertyglar speciellt höger. Vi ska kämpa vidare med den det lovar jag..Adelinde Clinic..

Är så stolt över min duktiga Qu efter helgens Adelinde träning..

Dag 1:
Jag var så sjukt nervös över att träningarna inte hölls på svenska utan engeksla, jag är nämnligen värdelös på engeksla.
Men det gick bra var lite på villo vägar någongång men fick som tur va hjälp med översättningen när jag inte förstod.
Vi fick göra speedcontroll, Qu är ju rätt bra på att springa fort så för oss var inte de så stort problem. Sen var det böjning och ställning. Bending and Flexing. Där kom min och Qus problem fram, nämnligen ställningen till höger.. Alla rörelser när jag måste ha högerställningen blir sämre än till vänster så där har vi verkligen något att jobba på.
Samt att vi hela tiden fick jobba på att när man tar tillbaka honom att han inte kommer upp i passage utan lite mer quickstep tanke, ponnytravs tanke.. I galoppen fick vi ställa igenom i nacken och tänka lite bakdelen in för att komma in i piruett tanke. En sån känsla man får till när man ligger på volten och kan tänka framåt istället för att bromsa kvar honom när man ska göra en piruett.

Dag 2,
Var jag mindre nervös vi fick göra lite mer grejer men ingen galopp. Vi travade hela passet och tog igenom ställningen i höger med öppna. Samt att jag fick lägga in volter när det börja rinna iväg så att det var jag och inte Qu som bestämde hur lång öppnan skulle vara. Vi fick göra samma arbete med diagonalslutorna men istället för volterna skulle vi rida rakt fram.

Bara för att Qu skötte sig så bra köpte jag ett nytt kandar och ett schabrak från Schockemöhle åt honom.

 

Shabraket får vi dock vänta på eftersom de var en beställnings vara.. Men kandaret var han jätte fin i..

Kommer bjuda på filmer här i veckan när jag får lite tid över..
Håll även utkik på Equipe efter bilder :)


IA träning..

Så var det dags för två dagars IA träning igen denna gång på Timrå Ridstadion. 

Tisdag 18,00
Onsdag 7,15
Uppdatering kommer inom kort.. 

Färsta med debut..

Färsta dag 1 Msv B:4

Qu kändes fin lite tekniska missar och som vanligt lite besvärligt med att få honom att vänta in mig.
Halvhalterna är verkligen de som gör att missarna kommer, dels blir jag lite slarvig med halvhalterna men också Qu´s ben springer lite för fort så där hamnar vi i en liten ond cirkel när jag bara bromnar istället för att ta vara på energin..
Slutade trotts lite många missar på en tredje plants med 65,44%

Dag 2 Debut Msv B:5

Qu var lite trött. Blev orolig i mun, så ritten blev lite hackig eller ojämn. Lite skit missar. Super nöjd med debuten 6a av 13 starter på 63,27%

Duktiga Qu..

Tävling!!


Ojoj.. Denna bild är på Qu på dessa tävlingar för två år sen, då var det lätt B och utomhus debut idag två år senare ska lill killen debutera Msv B5..

Man blir så sporrad av att titta tillbaka sådär att det har gett resultat alla tårar man har fällt och all tid man har lagt ner..
Till och med Nemo var på tävlings debut på denna tävling för två år sen..

PRESENTATION AV EKIPAGEN!

Presentation av ekipagen som ska vara med för Adelinde nästa helg finns nu på Cortex horse events hemsida.

Clinicen kommer att vara uppdelad i två. Så ni som vill kolla på ett speciellt ekipage kolla så att de ekipaget rider på just den biljetten du köpt.

Det kommer bli en kanon midsommar helg BEE THERE!!


Nu börjar..

Nu börjar till trimmningen av Qu inför helgen.. Tränset på idag med fokus på övergångar och tempoväxlingar..


Foto från DM..

Quattro
Bild från DM!!

Duktiga Qu ska debutera MSV B:5 på söndag ska bli SKIT kul :)


SMS-inlägg

img_0216 (MMS)


"Inte ens på sommaren får hästarna gå utan täcken..."

Kollade in på min tränare Luddes hemsida där hon bland annat bloggar. Hittade ett inlägg som jag tycker att fler ska läsa. 

"Inte ens på sommaren får hästarna gå utan täcken..."Adelinde Cornelissen...

Fick för frågan förra veckan om jag ville vara med och rida på Adelinde Cornelissen clinicen som ska vara på Timrå ridstadion midsommar helgen.
En sådan grej är ju lite svår att säga nej till som ni kanske förstår..

Här på arrangörens hemsida
http://www.cortex-horse-event.com/ kan nu läsa mer om Clinicen samt få information om oss ryttare som skall rida och hur du går till väga när du vill köpa biljetter..


Negativt om kolla masken..

Jag har ju som jag skrev igår varit nere på Ulltuna med en häst i helgen.. Vi funderade ju så klart mycket på vad det kunde vara för fel på P eftersom det inte var några riktiga kolik symtom..

När vi började prata om avmaskning med veterinären tog hon upp att man INTE skulle använda sig av kollamasken. Anledningen till detta vara att de haft ett fler tal hästar som kommit in dåliga där ägarna sagt att de gjort kollamasken men att resultatet visat att hästen inte hade spår av mask eller att värderna var låga och att man därför inte behövde göra något åt dem just då.. Mén när sedan Ulltuna tagit treck prov på hästarna ändå, de gör de av rutin så har det visat sig att resultatet jämfört med kollamasken varit helt annorlunda..
Detta kan vara värt att tänka på för er som ska göra treckprov på hästarna.. SVL tänker jag skcika till nästa gång och de har ungefär samma priser som kollamasken..
Värt att tänka på kanske??


Oväntad helg..

Befinner mig just nu med Eva-Marie och hennes bror nere i Uppsala. Vi fick akut åka ner till Uppsala natten till lördag med E-Ms häst Plexus, som blev dålig under fredag eftermiddag och har varit kvar här för att se när han skulle få åka hem och hur det är med honom.. Men nu har vi precis fått besked att han får åka hem så nu ska vi åka och hämta honom..
Lilla gubben..
Kan inte berätta så mycket vad felet har varit för det vet vi inte själva heller kan göra en uppdate senare..

Missat en nyhet..

Jag kom på att jag missat att uppdatera mina läsare om en nyhet!!
Natten till den 2a juli fin min förra häst Martina sitt första föl.. Kika in på Emma Edwardssons blogg för bilder gudomligt sött sto föl..


Jag är bra lycklig..

Jag är inte bara lycklig över att ha en fantastisk häst utan också för att vi ska få vara med om en så himlans rolig grej är i sommar.. Å så jag längtar!!

 

 


Min prins..

Mycket har hänt sen jag bloggade sist nu :)

Helgen som var tävlade vi uppe i Härnösand där årets Distriktsmästerskap gick av stapeln.

Dag 1 kändes Qu riktigt fin, vi hade några missar mest tekniska misstag. Tycker själv att vissa moment var lite väl hårda bedömda men är ändå jätte nöjd med resultatet 63,23% och första utanför plasering alltså 3a.

Låg efter första dagen 2a i DMet och ville verkligen jobba upp procenten lite till dag 2. Qu var ännu finare dag 2 och glänste till lite extra på banan två skit missar så klart på kofficient men protokollet visade 67,61% och seger.

Där med är vi numera Distriktsmästare 2011 för seniorer mitt första senior mästerskap och Qus alldra första mästerskap någonsin.

Vi har också tränat i veckan fokusetat på MSV B5 som vi ska debutera nästa helg. Qu är i riktigt fin form nu vilket känns jätte skoj.

Han har också klättrat i rankingen för dressyrhästar födda 2003 min lilla prins..


Bra hästskötare..

Min fantastiska hästskötare red ut på Qu igår efter som jag skulle ut och äta med jobbet. Maria är bra snäll hon en rikrig pärla.. Ikväll eller em har vi personal fest med jobbet så jag tänkte rida Qu rätt sent ikväll. Då blir det paddan för ett lösgörande pass. Till helgen är det DM för Mittsvenska och vi ska vara med. Första året som seniorer ska bli jätte roligt..