x2

Måste säga att jag är super stolt över min underbara lila Qu.. Har varit nervös hela veckan över att han skulle sova i mobila boxar och att och att vi skulle tävla utomhus, men Qu han har gjort sitt bästa. Första natten hade han inte legat ner och det var jätte rörigt i boxen samt att han hade ätit upp namnlappen sin på boxen, men inatt han han legat och boxen såg mycket bättre ut. Starten igår i junior programet var lite spänd med missar i bytena och lite små tekniska missar men det slutade i seger på 64,32% idag var han mer avspänd men då blir han istället lite ojämn i sin bjudning och svagheten vi har i skolorna blir mer tydlig men det blev ändå seger idag med på 66,67% riktigt nöjd.

Lunch..

Sitter och äter lunch nu medans Qu tuggar i sig Hö. Har ridit honom nu på förmiddagen han kändes riktigt på hugget. Samma jobb som igår men lite kortare pass idag sidvärs och rakt fram. Starten går 15.43 håll tummarna då..

In checkade...

Nu är vi in checkade på både hotellet och i boxen på Ridskolan. Q såg nöjd ut när vi lämnade honom debuten på att sova ute i mobila boxar gör att morsan blir lite nervig. Men han klarar sig nog store man. Red lite på ponnisarnas framridning, han kändes rätt okej men var fruktansvärt spänd stackarn.. Drog ner på tempot och bara la honom i en djup, låg form för att få honom att slappna av. Mycke sidvärts och raka linjer för att få in honom i hjälperna. Nu ska jag kolla igenom programmet lite till, det var lite klurigare än vad jag tänkt mig men den här helgen tar vi det vara som träning. Sov gott på er så kommer det löpande raporter under morgondagen.

Idag bär det av..

Idag bär det av till Umeå för tävling på Södra umeå rytatrförening..

Känner mig taggad inför helgen ser dock ut som om det ska bli dåligt väder vilken förståss aldrig är roligt när man är på tävling..

Det blir ju debut nu i helgen för utetävlingar, är lite nervös över Q fär det han har ju tidigare inte alls fungerat då men vi får se det som träning man kan ju aldrig bli bättre om man inte övar..

Träningen för Ia skötte han iaf jätte bra han känndes riktigt fin och börjar bli mycket starkare nu i skolorna. Håller tummarna för att de ska ge resultat om han bara håller alla tassar på banan.

Tänkte visa upp mitt nya tävlingsshabrak som vi har som klubbshabrak iår. De är från 
Fortis ET Liber.

På baksidan av schabraket är det broderat med svart SRK.

Kolla in deras hemsida finna massvis med fina saker..

 


Startlistorna inför helgen..

Är riktigt nöjd med Qu efter veckans Ia träning.. Känner mig taggad inför helgen, tycker dock att det är lite synd att arrangörerna valt att prioritera de lägre klasserna så att vi som rider msv A och msv B knappt får en klass.. Men men..

startlistan för helgen ser ur så här:
Dag 1

Dag 2:

 


Träning...

Nu har jag varit snål med uppdateringen igen..

Fredag och lördag var Sonny uppe och höll träningar, red på vår egen bana och det känndes verkligen mycket bättre att rida på det underlaget än på Timrå. Träningen var lite annorlunda än de vi är vana vid men oj så mycket nyttigt vi fick träna på.. Sonny fick verkligen fram det där jag har sökt efter. Kommer att lägga upp ett video klipp så fort jag får lite extra tid över..

Söndag var jag och tävlade utbildnings hästen jag har så Qu fick vila och igår var det bara en mjukdag eftersom vi har Ia träning nu idag och i morgon..

På fredag är det dacks för meeting igen denna gång åker vi till Södra Umeå rider en msv B per dag där uppe. Blir första utomhus tävlingen för säsongen vilket jag är lite nervös för. Qu gillar ju inte ute banor. Men vi får tänka träning han måste ju få rutin..

Upptaterar i morgon om hur Ia träningen gått..

Topp 10!

Nu märks det att jag har tråkigt hittade topp 10 på Dressyrhästar födda 2003.

Qu topp 10.. :D tjohhoo


Lite frågor...

Har lite tråkigt så jag snodde den här från Emmas blogg.

Hur började det:


Hoppning:
Vilken häst har du hoppat högsta enkelhindret med, vilken höjd?: Killbarry Hot Cake "Kakan"
Vilken häst har du hoppat högsta banan med, vilken höjd?: Aramis 115
Vad tävlar du för klasser?: --
Vad har du tagit för placeringar i år?: -
Vilken klubb föredra du att tävla hos?: -

Häst:
Vem är den hetaste hästen du ridit?: Häst - Plexus och Ponny - Kakan
Vem är den starkaste hästen du ridit?: Oj tänker till nu tycker jag Ararat som jag rider idag men om jag blickar tillbaka är det nog min första storhäst Scott.
Vem är den minsta hästen du ridit?: Putte, tror jag.. Många år sen..
Vem är den största hästen du ridit?: Rachman, äg. Linnea Dubois
Vem är den häst du tog grönakortet på?: Hade man en häst då? Isåfall tror jag det var Mirå, äg. då Sundsvalls fältrittklubb.
Vem är den häst du tävlade först i dressyr?: Felix II
Vem är den häst du tävlade först i hoppning?: Mirå
Vem är den häst du tog din första placering med?: Snobben
Vem är den häst du tog din senaste placering med?: Quattro Star F
Vilka hästar har du tävlat i lag med?: Felix II - 03 Armona DIV 1 -06 Martina -08

Antingen eller:
Häst - Ponny
Dressyr - Hoppning
Utomhus - inomhustävling (De gillar Qu bäst)
Satsa för seger
- Fis rida
Vitt schabrak- Personlig färg
Ridstövlar - Chaps
Spilta - Box
Spån - Halm
Räcke - Oxer - Ensam

Kompis i hagen


På vilken klubb började du rida?: Jag började rida på Sundsvalls fältrittklubb 1996 då var jag 5år.
Vem gjorde dig till den ryttare du är idag?: Maria Eriksson och Marita Lund är de två tränarna som jag lärde mig rida på "riktigt" utav. De är dem som fått mig att bli kvar innom ridsporten.
Vilken häst har lärt dig mest?: Den är svår, har suttit på många bra läromästare men jag tror nog ändå att Armona är den som har lärt mig mest som orutinerad sen har jag lärt mig lite mer finlir på anrda.
När började du tävla högre än klubbtävlingar?: 2003
Vilken häst har du mest placeringar med?: Oj det har jag inte koll på men det kan nog vara Armona.

Dressyr:
Vem är den mest utbildade häst du ridit?: Det måste vara Chivas, Liane Wachtmeister´s gamla GP häst..
Vilken häst har du din högsta dressyr placering med?: Martina
Vad är det svåraste program du ridit?: FEI Prix St:Georges
Vad tävlar du för klasser?: Msv B just nu
Vad har du tagit för placeringar i år?: 2 st Segrar, 2st 2:a platser och en 4e placering på 6 starter.

Sonny träning..

Igår fick Qu nya skor. Han fick vila för att han var på sånt otroligt dåligt humör.. Han kan ju vara lite så den där grabben så märker man att han inte är på humör är det lika bra att låta honom vara..

Det blev träning ändå nu i veckan.. Sonny Åkerström kommer upp som månads tränare för Härnösands ridklubb och är snäll att hjälpa några av oss Sundsvalls ryttare med så 22,30-23,00 rider jag och Qu på hemma ridbanan på fredag och 10,15 till 10,45 rider vi på lördag..
Sonny är C-tränare i dressyr och verksam i Skåne. Sonny tävlar själv svårklass dressyr och tränar många ekipage som tävlar från LC upp till de högre klasserna. Han är även dressyrdomare till Msv B och dömer regelbundet. Sonny har även erfarenhet av att arbeta och driva en ridskola då han tidigare har arbetat i 9 år på två olika ridskolor i Stockholmsområdet.

Jag har tränat för Sonny vid två tillfällen tidigare. Det jag gillar med Sonnys träning är att han verkligen tar det där man gärna lägger på sidan. Som sist när vi red fokuserade vi på mig och hur viktigt det är att göra tex volten likadan varje varv. Vad man tjänar på det.

På söndag blir det tävling igen dock inte med min egen häst utan med Ararat i Matfors. Så nu håller vi tummarna för fin väder..

Idag får Qu gå i paddan, fortsätta med övergångarna..

Ingen träning denna vecka..

Var inställd på IA träning nu tis onsdag men det var visst nästa vecka.. Tråkigt men ändå bra eftersom vi åker till Umeå nästa fredag så vi kan trimma på inför det..
Ludde träningen blev också inställt men det blir kanske så när inte alla deltagare är berädda att åka lite längre.

Istället fortsätter vi med uppbyggnaden av styrkan i rumpan på Qu. Blir lite galopp intervaller och över gångar hela veckan variterat ute i skogen och på ridbanan..

Idag blir det iaf ett pass i skogen..


Tävling på hemma plan..

Tävlingen igår var inte den bästa starten vi gjort men jag vill ändå inte säga att jag är missnöjd.. Qu gör otroligt bra ifrån sig men får inte glömma bort att han bara är 8 år och är inne på sin 2a tävlings säsong..

Jag följer min tränare
Louise Crafoord-Hofmann´s blogg och där skrev hon för ett tag sedan att man ska vända på det negativa och se det possitiva därför vill jag vända på ritten igår och säga att, jag fick iaf känna på hur han känns när han blir spänd och att vi faktiskt på två möjliga starter kvalificerade oss till att starta Msv A.

Samman fattning av ritten då.
Han känder rätt okej på framridningen red fram hemma först sen tog vi övergångar på plats. Kommer in på banan han känns fin och sen blev han lite spänd och ännu lite mer spänd och sen gick det bara fortare och fortare.
Det som fallar i poängen är skolorna där han inte riktigt orkar bära sig ännu men det blir iaf bättre för varje tävling..
Ritten resulterade i 63,48 % och en 4e placering.

Nu fortsätter vi träna vidare nästa tävling blir meeting i Umeå nästa helg..

Inför tävling..

Onsdag red vi ut med stall kompisen och groomen Maria och hennes Tinka.
Igår blev det vilo dag.
Idag blir det ett lösgörande pass i paddan, övergångar och tempoväxlingar. Försöka få honom lite kvick för hjälperna.
Lördag blir det kandaret med lite samma jobb som jag kommer rida idag men ta de bitar jag känner behöver förbättras.
Sen Söndag är det tävling som gäller Msv B:4 andra starten, känner mig taggad faktiskt hemma plan är ju alltid rolig att rida på..


Skritt skall ha en ren fyrtakt och vara energisk..

Fick information från TR av min käre vän och kollega EvaMari som jag tänkte dela med mig av.

Vad säger TR?

"Skritt skall ha en ren fyrtakt och vara energisk."

1.
Fri skritt är en vilande rörelse, där hästen lämnas fullkomlig frihet från tygeln och tillåts att sträcka ut hals och huvud. Tygeln skall hänga fritt. Lösgjordhet i bog- och höftparti samt ryggverksamhet tillsammans med ett tydligt övertramp anger kvalitén i den fria skritten.

2. Ökad skritt skall vara så vägvinnande som möjligt utan att fotflyttningen blir överilad eller oregelbunden. Bakhovarna skall sättas klart framför framhovarnas spår. Ryttaren skall lämna stor frihet åt hästens hals och huvud men med sträckt tygel bibehålla kontakt med hästens mun. Hästens nos bör ej vara lägre än dess armbåge.

3. Mellanskritt skall vara lösgjord och regelbunden. Hästen skall röra sig livligt men avspänt och med eftergift på tygeln, men tillåtas pendla med huvudet i takt med fotflyttningen. Bakhovarna skall sättas framför framhovarnas spår.

4. Samlad skritt skall kännetecknas av att bakbenens uppbärande kraft tas mer i anspråk. Benen skall lyftas mer energiskt och som en följd av hästens ökade resning, med bibehållet lätt och mjukt stöd på bettet skall en, i förhållande till övriga skritter, tydlig förkortning av steglängden ske. Bakhovarna sätts bakom, i (eller för hästar med stort övertramp i ökad - och mellanskritt) något framför den samsidiga framhovens tramp. Kravet på steglängdens förkortning i samlad skritt avpassas efter dressyrståndpunkten och skärps ju högre upp i klasserna hästen kommer.
Vid bedömning av de olika skritterna skall stor vikt läggas vid skrittens renhet och regelbundenhet."


Vi jobbar på..

Nu har det varit lite blogg torka här, har haft lite mycket att göra efter att jag varit sjuk en vecka från jobbet och skolan.

Qu går fint har fått gå i skogen ett par dagar nu med lite varjerande arbete. Igår fick han gå i paddan med många övergångar och tempoväxlingar för att bli starkare i sin gång.

Idag blir det ett pass efter skogsvägarna igen och i morgon vilo dag. Sen laddar vi fredag, lördag för tävlingen på söndag.


Underbara häst!

Efter två toppen dagar för Ia kan jag inte annat än gilla hästen jag äger och rider just nu!
Han är bara så fantastisk. Efter att knappt ha gått under ryttare på en vecka när jag varit dålig bara går han in och glänser två dagar irad för Ia.. Vi tog det fisseligen lite lugnare än vanligt men han försöker verkligen göra det man säger åt honom vilket är jätte kul.

Kan bara säga till min läkare som gav mig utegångsförbud i går att dessa dagar har varit värt att bli sämre för.. hehe

Film här!


Tror att många som jag tycker att det är svårt/tråkigt att jobba på skrittens kvallité. Pratade med en stallkollega igår om hur de olika skritterna ska se ut. Ni vet Ökad skritt, fri skritt, samlad skritt och mellanskritt. Hittade en bra video med Bo Jenå med flera om skritt på Youtube som Tidningen Ridsport hjälpt till att göra .

Skritt -- det handlar om takt


Hjälp mig att komma på något annat att skriva om än bara min häst.

/ Issa

Fy!

Så var helgen över och man ska tillbaka till vardagen. Helgen har vi spenderat med våran vän bajs maskinen.Jag har varit krasslig en hel vecka nu så Q har fått tagit det lugnt.
Men det går ingen nöd på honom han har fått tagit igen sig lite. I morgon är det IA träning ingen men jag tror vi får ta och gå lite lugnare pass eftersom jag är riskg.


Uppdatering om träningen kommer såklart i morgon..