Två dagar Mattias träning..

I helgen har vi varit på resande fot igen.
Det blev en tidig lördag morgon eftersom vi skulle vara nere i Edsbyn till 12. Lördagens pass fokuserades på att få honom att bli kvickare bak utan att lägga dig på framåt vid tempoväxlingar. Att kunna behålla samma energi bak oavsett om vi samlar eller gör en mellantrav. Vi avslutade passet med att Mattias trampade Qu för hand. Å nu börjar de iaf likna piaff även om det är långt ifrån handboken.
Jag red sist i byn så jag mamma och Ia åkte till Söderhamn för att titta på när resten av ekipagen red för Mattias där.
 
Dag 2 blev en tidig morgon de med Qu sov över på Ridskolan i Edsbyn medan jag och mamma sov hon Helena som är uppfödare åt Qu och Ladie.
Eftersom vi skulle rida strax innan 10 i Söderhamn åkte vi från Edsbyn vid 8.
Under passet fuktuserade vi på att få honom att ligga kvar i sin korta form med kvickheten kvar bak i skolorna både i trav och galopp. Så avslutade vi med arbetspiruetter, för att få honom att inte "lägga" sig när man sedan centrerar den.
 
De var skönt att komma hem itid så inte hela helgen gått åt till hästarna nu när sambon ska ut på älgjakt. Vi har lite att stå i nu för att få plats i frysen till allt kött.
 
Till helgen vankas reg/nat dressyrtävlingar hemma på Sundsvalls ridkulbb där jag är backupp till Ingrid Nyström som är tävlingsledare. Sitter därför nu med funktionärs listorna vilket är SKIT jobbigt då inte så många ställer upp frivilligt.
 
Mattias och Tsarevitj (Ladies pappa)
"Bilden lånad, hittade den på google"

Första soffläget på LÄNGE!!

Ligger helt nerbäddad i sängen kraschad efter ännu en tränings helg.. Denna gång var det Edsbyn och Söderhamn som stod för Mattias Jansson träning. mer uppdate i morgom ang detta!!

"En vanlig dag"

Mia har startat upp med lite hjälp rubriker. Vi kör på "En vanlig dag"

Min dag startar 06,00. Då kliver jag upp, borstar tänderna och ger hundarna mat.
När jag går ut till stallet vid 6,30 tar jag med hundarna ut och släpper in dem i hundkojjan. Sedan går jag till stallet och ger hästarna mat och släpper ut dem.
Ca 6,50 är jag inne igen och stutsar in i duschen för att göra mig klar för jobbet som jag ska vara på till 7,30..
Jobb 1 är på Sundsvalls sjukhus mellan 7,30-11,30 sedan åker jag vidare ner till jobb 2 som varar 12,30-16,30 på Nacksta hälsocentral. Då har jag en timme på mig att äta lunch och åka ner till Nacksta.

När jag slutar jobbet sedan har jag mina eftermiddags aktiviteter oftast en el två lektioner innan jag spidar hemöver för snabb middag och ridning på förnärvarande bara Qu. Kommer oftast in vid 10 halv 11 dessa dagar och då landar jag direkt i sängen.

Detta är mina vanligaste dagar har jag inte lektioner eller om Qu rids av min hjälpreda Emilia har jag lite kvalitets tid med sambon och hundarna.

Vintern brukar vara lite lugnare då jag försöker ha mindre lektioner för att inte behöva rida när det är becksvart ute. Sedan vintertid startar jag mornarna tidigare eftersom jag har fler hästar och mer täcken som ska av/på så då tar det ju längre tid..


Hjälp med inlägg..

Kan ni som läser inte ge tips på Rubrik?
Har läst lite andra bloggar, dock mer aktiva än mig som har efterlyst rubriker till inlägg för att få lite blogg idéer. Kanske ni kunde hjälpa mig med detta? ni är ju ändå lite över 50 st dagligen som tittar in!


Väntans tider!

Nu har bloggandet inte hinnit med min fart riktigt.
I måndags åkte jag, mamma, Anna, Marita, John, Nils, Quatto, Diezel och London ner till Stockholm närmare bestämt Kungsängen för att prova och köpa sadlar.

Jag gjorde en beställning på Childeric DUC den djupaste i stätet, framåt skuren i kopan för mina ben och helbrun.. Kostade på mig nu en sadel som passar mig med mina långa ben. De mätte hela 115cm!!
Vi får tyvärr räkna med 10 veckors leveranstid men den som väntar på något gott som man säger.. Jag är iaf över lycklig!I övrigt rullar vardagslivet på med lektioner och ridning av Qu.
Vi har även ihelgen byggt om stallet lite för att få en tillfällig extra box och ett litet extra utrymme. Ska komma ihåg att knäppa lite kort på stallet så ni som är intresserad får se hur jag har det hemma..


Sadel köp!

Sitter i bilen på väg hem från Stockholm. Har varit där tur å returför sadelutpassning och köp..
Nu är det bara 10 veckors väntan !!!

Lag tävlingar..

Vad tycker ni som läser om lag tävlingar?
Jag tycker att det är skit roligt med dessa och framför allt om man kan tillsammans försöka få lite uppladdning tillsammans.
Tyvärr så finns det i vårt distrikt Mittsvenska nästan aldrig en full omgång vilket gör att det till varje säsång blir inställt.  2009 åkte jag tillsammans med Ingela Andersson och Gunilla Nylander till Vallentuna och representerade Mittsvenska i lag SM vilket var skit kul. Det är något jag skulle vilja göra igen. Kanske är det någon som skulle vilja satsa dit med mig till nästa år? Hör gärna av er i så fall.!


Bilder av mwdressage.se

Fick igår lite bilder från Mia. Bjuder på några och hoppas att det är okej för dig Mia :)
Det är alltid så roligt att få fina bilder på sin häst eftersom man aldrig själv kan knäppa några!
Tusen tack igen Mia! 

Två dagar med bra träning..

Här ser man.. Jag skrev detta redan igår men publicerade det aldrig så de kommer nu istället..

Som vanligt levererar Ia men massor av bra ridning.

Vi har tagit upp piaffen igen som legat på hyllan lite och fortsatt men kvaliten i gångarterna för att minska "av och på" knappens funktion. Nu blir det ett fortsatt pass idag för att i morgon ta ett lugnare pass med en uteritt. Så ska jag ta han på töm och klättra honom i helgen sedan åker vi ner till Uppsala på måndag för sadel provning.

Längtar verkligen efter ny sadel nu men den är nog några månader bort tyvärr..


Dags för två dagars hård träning..

Så var det dags igen för två dagars träning med Ia.
Idag ska vi ta upp piaffen igen så vi har haft den lite vilande nu när jag har fått Qu mer samlad än förrut.
Han har haft lite annat att tänka på än att försöka trassla ut benen..

Mamma kommer iaf att köra Qu till Kungsnäs så jag kan jobba så länge som möjligt.. Har fått lite svårare att vara ledig från jobbet i höst här så mina träningstider på Kungsnäs passar igentligen väldigt dumt men jag trixar till det ändå. Att skippa träningen är inte ett alternativ!


En tomhet..

Sitter på jobbet och har så fruktansvärt svårt att koncentrera mig!
Kan inte beskriva hur tomt det känns..

För att blicka på lite possitivt så har min lilla syster idag tagir körkort så se upp på vägarna i Sundsvall nu hon färdas förnärvarande i mina föräldrars splitter nya Merca :).. (Hur de nu vågar låna ut den)

För att rensa hjärnan lite igår satte min fantastiska sambo mig i lite jobba som resulterade i att jag både använde rondellen och svetsen.. Detta blev resultatet som nu pryder stallväggen hemma.!

En stor förebild har lämnat oss!

I helgen har en stor förebild för många av oss kanske speciellt oss ungdommar gått ur tiden. Med sina erfarenheter är vi inte många som gått oberörda av hennes kunskaper.

Kan inte sätta ord på hur viktig hon har varit för mig och min utveckling.
Tack för allt det du delat med dig.

Sorgen och saknaden är så stor man kan inte förstå att det har hänt. Du var en fantastisk person och en enorm förebild!! <3<3


Nu har vi mycket inplanerat..

Nu är kalendern snart fullproppad med roligheter..

  • Denna veckan hade vi träning för Ia i Edsbyn tis ons.
  • v. 33 Ia träning kungsnäs tis, ons och ev tävling i Edsbyn sön. Det är dock bara två starter så det blir nog inget av.

 

  • v. 34 Måndag åker jag med Qu ner till Uppsala för sadelprovning, vi har nämnligen bestämt oss för att köpa en helt måttbeställd sadel till både mig och Qu.

    Sen lör sön har vi Mattias Jansson träning i Edsbyn och Söderhamn.
  • V. 35 Tis ons är Ia i Timrå igen och lör sön har vi tävling på hemma klubben.

    Alltså en fullproppad augusti månad med mycket Quattro :)


Bjuder på en bild av mig efter sista ritten på Quattro nere i Falun..


Hem kommen!!

Har kommit hem nu för en stund sedan från Edsbyn och bra träning för Ia.
Fick sällskap av bästa hästskötaren Maria!! :)

Har nu bokat in en massa träning resten av månaden som kommer vara skit bra för oss nu när vi riktigt är på G skit kul!!


Fina Qu.

Efter nästan en veckas ofrivillig vila av Qu har han gått så himla fint. Tömkörde honom i fredags, dock var han lite laddad men de kan man väll få vara efter ha stått i fyra dagar.. På lördagen joggade vi och han kändes fin fick jobba med att få ut honom på höger tygeln. Han kan period vis under passets gång bli lite frustrerad över att han inte kan lägga tungan över bettet men när han ger med sig blir han väldigt fin..
Igår fortsatte jag med tränset men samlade ihop honom efter halva passet.. Det är lite synd att jag alltid är i stallet själv och rider så jag inte kan få hjälp att filma..
Idag ska Emilia ta ut Qu i skogen så han får lufsa sig lite innan resan ner till Edsbyn i morgon då det blir träning för Ia två dagar..

First Ladie F (57) (SWB)

Här är min 3åring.

First Ladie F (57) (SWB)
f.2009
Tsarevitj - Satina - Asterix 
Uppfödare. Helena Fröstebro
Äg. Isabelle och Louise SerranderFoto. fotograface.com

Det går bra för Issa nu!

Eller?
Quattros skalman klocka pajade i måndags vilket med förde att han skulle in på en sekund.. Resultatet blev en tapp sko och små trasig hov.
Hovslagarn min jobbar i Stockholm på veckorna så Qu får vila och gå utan skor fram tills på fredag när hovis kommer.. Men sen kommer Qu inte undan ;)

Med min 3åring Ladie går det bra hon växer så det knakar och ser faktiskt riktigt fin ut nu.. Ska bli roligt att få hem henne igen för fortsatt utbildning.


Här är damen tillsammans med sin kille Donni :)

Tävling i Falun!

Åh vad jag är bra på att uppdatera..

Iaf har vi i helgen varit i Falun på jätte fina tävlingar!
I lördags gick Qu och Diezel Msv B4. Vilket Qu igentligen inte skall göra men vi kom på den trodde vi briljanta idén att Qu skulle gå ner i klasserna när han varit så osäker på tävling för att slippa ha press på sig men oj så fel vi hade..
I Msv B hade han ju all tid i värden på sig att göra allt annat än att fokusera på uppgiften och blev väldigt orolig i munnen. 59% lyckades han prestera.. Kan berätta för er att jag var berädd att lägga ner.. Men som tur är har jag en fantastisk tränare som åkte nästan 20 mil för att hjälpa mig med honom och för att se vad han gör. Så till söndagen när vi skulle rida sa Ia åt mig att nu tar du tygeln och släpper den inte förrän du har hälsat sista gången på dommarna och så gjorde jag!
Med några missar pga av eftergiften red vi på lite mer än 63% och tog en 4e plats. Så nu vet jag att jag måste lägga upp framridningen lite annorlunda än jag gjort förr.

Diezel är ju en pärla han iaf. På lördagen var han jätte fin både på framridningen och inne på banan men när vi skulle rida vred vädergudarna på kran och regnet fullkomligt öste ner på oss vilket gjorde att tyglarna var SNOR hala och jag inte riktigt klarade av att rida upp D ordentligt men jag tycker samtidigt att dommaren var väldigt snål med poängen för han hade igentligen bara en enda miss! 61%
Söndagen var han riktigt fin på framridningen och det känndes verkligen jätte bra men inne på banan sen tappade jag honom i traven och jag fick liksom inte till det riktigt men galoppen var nog den bästa någonsin jag har gjort på honom. 62,60% blev det vilket ändå var bra när han blev lite låg i fromen i traven.

Nu har Diezel fått åka hem till mamma Marita igen vilket är skit tråkigt för mig men jag förstår att Marita vill börja rida sin gentleman igen :)