Nytt bett..

Hittade ett bett på loftet hemma som jag provade på Qu jag brukar vara ganska feg på ändring av utrustning på honom eftersom han kan vara rätt känslig men nu tänkte jag att jag iaf ville prova på tränset vilken skillnad det skulle bli.

Effekten blev rätt bra (tror jag). Det som händer med honom är att han drar upp tungan när han jobbar och då är det lätt att den åker över bettet. Men med detta kunde han inte få den över och han blev ordentligt irriterad. Efter att ha tagit lite extra hjälp av en graman lyckades jag faktiskt få honom riktigt fin på tränset. Jag har honom fin annars med men just att få honom att lite lägga tungan över gör känslan ännu finare..
Jag kommer fortsätta jobba med det idag även fast de kanske är dumt inför tävlingen i helgen men någon gång måste jag ju hitta en lösning..

Åsåklart vet jag ju att jag inte får tävla med de här bettet men att sätta det på kandaret är ju inte heller ett alternativ :)
 


Födelsedags månad!

Mina nya bloggtag krachade snabbt ;) Har haft en massa födelsedags finanden i helgen. Stora syster som fyllde 16e pappa 21a och nu lilla syster min 27e.
Lite väl många på en gång tycker jag men de är ju gott med tårta :)

Med hästarna laddar vi upp inför en två dagars tävlings helg i Falun lördag och söndag. Diezel och jag gör förmodligen vår sista tävling med dubbla Msv B4 Quattro kommer gå Msv B4 på lördag och Georg på söndag.

Quattro kommer att få gå några Msv B här nu för att träna på att tävla. Hans nerver har inte riktigt hållit de sista tävlingarna här så vi får nu backa bandet och bara träna på det helt enkelt..


TILL SALU!Jag måste få iväg denna sadel som bara hänger och samlar damm!
Den köptes ny 2007 och är väldigt lite använd då den inte passat på någon av mina hästar..
Det är en Amerigo Classic 17" +1 med stoppning 2
Hör gärna av dig vid intresse och om du vill prova den :)

Jag har även en Amerigo Alto som jag ev vill sälja om jag hittar en ny sadel till Qu.

Uteritt.

Igår ringde min vän Maria och var ridsugen efter att inte ha ridit på länge så hon fick låna Qu å vi gjorde sällskap ut i skogen..
Jag pinar i mina nya stövlar vilket Diezel verkligen utnyttjar.. Skit seg så jag måste sitta å driva så mina knäveck får skav sår.. Men iof kanske kan vet vad som krävs för att stövlarna ska bli ridbara någon gång..

Idag ska jag och Marita prova ny sadel på Diezel och Qu. Misstanken är att jag igentligen är för lång för sadeln men vi får iaf se hur den ligger på Qu..


Nu ska jag blogga igen!!

Nu har jag bestämt mig för att blogga lite igen! Hur många gånger har jag inte sagt de liksom men va tusan jag gör ett nytt försök!

Sedan sist har det hänt en del.

I april fick jag hem Diezel, Marita Lunds lilla pärla. Jag har nu haft honom och tävlat lite grann medans hon har fått barn och kommit igång igen.
Qu var på tävling i Grums och fick sin första placering i St georg samt sin första nationella start.

Maj bestod av träning med Ladie som visades på 3 års testen vilket gick sådär, hon är ingen häst som rör sig särskillt bra utan ryttare så vi är ändå jätte nöjda med poängen.
Diezel och jag lärde känna varann bättre och Qu fortsatte trimma på, samt gjorde en katastrof start uppe i Härnösand. 

Juni tog jag med mig Diezel ut på första tävlingen för att kvala honom till msv b så vi skulle få rida NM i Umeå. För att kvala krävs att man rider två msv C på 62% vilket Diezel klarade galant men över 72% bägge klasserna.
Qu hade hamnat i en besvärlig period efter tävlingen i Härnösand men gick sina klassen Msv A och St georg på över 60% iaf så de får väll jag vara sådär halv nöjd med.
Sista helgen i juni åkte jag med både Qu och Diezel till Umeå för norrlandsmästerskapen. Diezel hade en riktigt fin helg med en 2a och en 3e plats samt segrade Norrlandsmästerskapet för seniorer vilket var skit roligt. Qu fortsatte att vara nervig och orolig men gick fint ändå med ritter på mellan 60 och 64%

juli då var vi med Qu till Örebro. Första dagen forsatte som vanligt nervös och orolig Qu men skrapade ändå ihop dryga 61% fick en 9a på en ryggning vilket lite skojsamt kunde skrattas åt att han fick bättre bakåt än framåt.. Dag två bestämde jag med Ia över telefon att inte rida fram ordentligt utan bara jobba utan att behöva ta en paus så att han inte skulle hinna ladda upp inför att vi skulle in på banan. Den taktiken fungerade rätt bra faktiskt över 63% och vi klev ett stort steg i rätt riktning. Nu har Qu och D fått lite semester med vila och uteritter tills igår när Ia var tillbaka fast denna gång i Gnarp.

Är jätte nöjd med hästarna från igår Qu och jag har hittat många nya knappar vilket förhoppningsvis har med oroligheten på tävlingarna att göra. Igår satte han 4 ETTOR i LUNGT tempo! De ni som sett honom i galopparbete förr kan man ha svårt att tro..

Nu blev det ett långt inlägg och jag vet igentligen inte om jag skrivit någort vettigt så ni förstod men..

Kram på er!