Det börjar närma sig träning igen!

Nu är soft veckan slut, igår fick bägga hästarna ut å galoppera. Idag har jag mys hjälp av Elvira så hon ska ge Quattro lite kärlek i skogen. Ladie vilar hon har jobbat nu två dar riktigt hårt så de är hon värd. Sen på fredag är det återigen hoppträning för Maggan, nu har vi inte hoppat sen vi chockade med 120 hinder så jag kommer säkert vara nervös igen.
 
Sen i helgen kommer Marc till Alnö och fina Älva gård.
 
Bild från förra träningen "stulen" från googel :) knäppt av http://aliva.wordpress.com/

Issa tid...

Idag ger jag mig själv lite egen tid. Tog ut frisk vårds timme från jobbet och gick till Viki för färgning av håret och lite annat fix

Bloggar från stallgolvet..

Precis kommit tillbaka till stallet efter att ha ridit Ladie i ridhuset.


Det är visst bra!!

Att hålla på med ridsport eller iaf dressyr kan vara väldigt påfrestande för både självförtroendet och självkänslan tyvärr. Många med mig känner säkert igen sig, jag har aldrig pratat med någon om hur jag tar åt mig av sådant förrut men nu har jag upptäkt att det faktiskt påverkar mig på ett negativt sätt och vill därför dela med mig..
 
Jag har i min "rid karriär" ritit 3 SM inte på någotvis för att jag trott att jag kan vara topp 3 utan för att jag faktiskt lyckats kvalificera mig för tävlingen och i och med det gjort mig förtjänt av en plats. Men jag har hör från många håll att de aldrig skulle åka 100 mil för att rida SM och komma sist, eller att de ens skulle vilja visa upp sig om de inte kunde vara topp 10. Men där säger jag bara STOP!! Sluta snacka skit om andra och gläds i stället åt de som lyckas! Att kvalificera sig till en tävlig betyder ju faktiskt att du får vara med oavsett om du bara lyckats nå minsta kval kravet.
Har man kvalat till tex SM ska du rida på 64% om de nu inte är ändrat, jag fick iaf då höra att de inte var bra att åka på SM med så låga procent utan man skulle minst ligga på mellan 66 el 70 för att ens åka men va fasen de är visst bra du har ju faktiskt kvalat och Svenska ridsportförbundet har sagt att de är okej och att det är de som krävs!!
 
Nu mera måste man ju också kvala för att rida högre än MSV C. Har man då kvalat så tycker jag att det är upp till teamet kring ryttare och hästen som avgör om man är redo och inte vi som tittar på och är "åskådare".. Ekipaget har i och med att de anmält sig faktiskt kvalat och då är det en utbildad domare som gjort den bedömningen att ekipaget faktiskt varit redo!
 
Så alla där ute! Ni är bra, ni är värda de procent ni rider ihop det avgör en utbildad dommare och inte "hobby proffs" på läktaren!!
 

Full fart som vanligt..

Så har en ny vecka dragit igång..
Planen för denna vecka är inte så stor jag jobbar på under dagarna och motionerar hästarna kvällstid har också börjat plugga igår som jag igentligen absolut inte har tid med någon gång måste man ta tag i verkligheten också!
 
Igår vilade bägge hästarna Qu har ju tävlat och Ladie har gått hela helgen med Emilia. Istället red jag på min stallkompis Maddes Teculia som är utbildad Msv dressyr. En väldigt trevlig häst.
 
Idag blir det ridhuset för Ladie och Quattro ska få jobba ute i skogen. Tänkte också frisera åtminstånde en av dem ikväll eftersom min sambo har hockey matcher i kväll så jag kan vara ute i stallet hela kvällen.

Utverdering av helgen!

Helgen drar vi ett streck över och blickar framåt nu ska vi fortsätta träna och lägga ner mycket jobb på galoppen. Nästa tävling nu är inte förrän vecka 14 om jag inte missminner mig..
 

Glömde bilden
Gör en uppdatering i morgon..


Jisses va hände igår?

Tävlingen i går blev allt annat än lyckad. Först på framridningen var både jag och Qu lite ofokuserade, dels för att den är så trång. Men de vet ja ju sen förut. men jag tyckte vi fick till det bra innan vi slulle in han kändes jätte fin iaf. Sen inne på banan går traven bra fick tyvärr två taktmissar första två bedömnings punkterna. Skritten var okej sen kom galoppen och Qu fick hjärnsläpp. Där sätter jag punkt och istället fokuserar på dagens start. Rider inte förrän i eftermiddag.Överlevde gårdagen också..

Vilken tur jag har som har så många runt omkring mig som alltid ställer upp! Dagen igår var kaos artad nog för att jag brukar ja mycket att göra men igår var den extrem.
Nu ska jag ut till stallet och fixa iordning alla grejer till vi ska tävla i kväll sen ska jag bort å funktionära lite innan jag åker hem och hämtar Quattros
.


Dagens planering..

Skriver detta mest för mig själv men ni andra kan ju få en liten inblick över min dag..
 
6,30 Utsläpp av hästarna
 
7,10 Åka senast till jobbet
 
12,00 Lunch med ärenden bla hästmats inköp
 
17,00 Slutar jag då blir det tok stressa hem för att rida, baka tårta, laga mat och fixa inför tävling i helgen samt att jag bör åka bort till SRK för att hjälpa till att förbereda.
 

Frågestund..

Behöver idéer på vad jag ska skriva om. Har ni något förslag?
 

Att ha två hästar..

Att ha två hästar är både kul och väldigt tidskrävande. Just nu har jag ju en tävlingshäst och en unghäst som många redan vet.
Jag har funderingar på att sälja en av dem för att kunna satsa ännu mer på bara en häst, mitt liv just hinner inte mer allt jag bokar in tyvärr..
 
Därför om ni vet någon son söker häst så vet ni att jag har. Det är framför allt Ladie som ska säljas ska jag kanske tillägga. :)
 

Torsdag den ständiga ta det lugnt dagen..

Idag när det är torsdag har jag en vilodag ifrån stallet, dock bara mockning och ridning men det är guld värt för mig.!
Elvira ska skritta på Quattro och Emilia tar hand om Ladie.
 
Själv ska jag jobba så länge jag bara orkar. Ska jobba ikapp de timmar jag varit ledig för träningar..
 
Over and out!
 

Ny hjälm?

Jag har fått nån noja på svart "krockodil" läder. Vilket gör att jag är sugen på denna.. Va tycker ni? Den är absolut prisvärd iaf.

Quattro dag 2..

Så var denna veckas träning över.. Quattro fick fin slipa programmen inför helgen. Det var bra, nu hoppas jag att vi kan hålla oss i skinnet på hemma plan.
 

Häst nr 2.

 
Quattro fick träna piruetter igår vilket bra jobb han fick göra eller jag med för den delen.
 
Idag blir det bara Quattro som ska få träna för Ia, hoppas vi kan rida igenom programmen inför helgen idag om vi får vara i stora manegen. Behöver slipa på skritt och galopp programet.
 
Over and out!

Häst.nr 1.

Så var veckans Ia träning i gång. Ladie fick börja i dag. Jag tycker hon var duktig idag. Vi jobbade med att få henne lite mer eftergiven på höger sidan och fortsatte med lite skänkelvikningar.

Sjuk..

Startade dagen med jobbet igår men fick åka hem. Fick feber och har ont i halsen. Somnade vid 2 igår em och vaknade i morse vid sju i morse. Ikväll ska jag bita ihop för då är de Ia träning med båda hästarna med fram till dess ska jag kurera mig i soffan med en kopp te.

Sumering av helgen!

Sumering.
Dag ett kan jag själv ta på mig ganska mycket. Framridningen blev alldeles för kort och han var väldigt spänd vilket ger många tekniska missar.
 
Igår bestämde jag míg för att sitta till häst lite över en timme innan min starttid för att verkligen i lugn och ro kunna rida fram honom på bästa sätt. Han var i och med det mycke bättre på hjälperna men blev ändå lite spänd inne på banan.
Vi får träna vidare och verkligen träna på att tävla för att öka resultatet ytterligare..
Vi ligger iaf på 70% i traven fast att den inte är helt perfekt. De är väll Okej?  
 

Så var års debuten avklarad.

Så var års debuten avklarad.. Resultatet av dagen var väll ändå rätt okej. Quattro blev aningen spänd och laddad vilket gjorde att vi fick väldigt måna tekniska missar.
 
Jag har iaf fått fylla på i rutin boken med tänk värda saker till nästa gång och lägger upp en annan uppvärmning till i morgon.
 
Over and out..
 

Qu vilar sig..

Härligt med en sånhär häst när man är på tävling. Det är nog bara på tävling han är så här avslappnad ♥


Nu har vi vaknat till liv.

Nu har vi precis vaknat och ska gå ner till frukosten. Det blir en lång dag innan jag stannar vid 8 i kväll.

Umeå

Nu har vi landat på hotell rummet. Resan gick bra. Joggade Qu hemma på förmiddagen så de skulle vara klart till vi var här..