Vilken uppladdning...

Vi kom bara ner till Hudik innan det lät som vi hade en helikopter ovanför oss, tyvärr var de däcket på bilen som var påväg att gå sönder. Vi fick stanna på en mack och ringa efter pappa som tur va skulle åka mot Stockholm med lastbilen ich kunde komma med däck åt oss. Han hade dock en annan plan så istället kom min lilla syster och hennes kille ner med pappan cheva så vi bytte bil med dom.
Istället för att vara framme kl 10 som planerat var vi på plats i Örebro till 2.
Idag blir det nya tag. Ska röra på Quattro nu på morgonen sen startar jag vid tjugo i tre.

Lång meeting i Örebro

Idag bär det som sagt iväg till Örebro för tre dagars nationella tävlingar.
Målet för mig är bara att få till framridningen så vi kan få jämna ritter inne på banan. För mig är framfridningen verkligen avgörande.
Ni kan följa tävlingen via Equipe.
http://online.equipe.com/sv/competitions/6749
 

Intensiv onsdag!

Igår var det full rulle för min del..
Började dagen med att släppa ut hästarna och göra klart stallet innan hovslagarn skulle komma klockan 8. Då hade jag hunne slänga på Quattro träning outfiten och lastat honom i trailern.
Hovslagarn fick börja med Ladie medans jag åkte till Kungsnäs för att rida Quattro för Ia. Sedan fort hem för att byta häst till Ladie för att Qu skulle få nya skor och Ladie skulle få träna.
 
Båda hästarna skötte sig fint både med skoning och träning. Sedan packade jag iordning för vår resa till Örebro idag.
 
På kvällen sen kom min sambos dotter till oss hon ska utomlands i helgen och ville mysa med oss innan hon skulle vara borta.. Vi lyxade med popcorn och mug cake..
 

Tränings kväll..

Ikväll har jag och Quattro varit och tränat för Ia på Kungsnäs.
Quattro var jätte duktig red lite piaff, galoppsax och byten i varje. Allt för att skapa mer spänning inför helgens tävling ;)
I morgon väntar hovslagare för båda hästarna och Ia träning för båda :)

Kvälls pyssel..

Efter att ha tömkört Ladie igår fixade jag hagarna lite. Trots mulet och grått var det riktigt skönt att vara ute.
 
Såhär ser vår gård ut med huset och stallet.

En person jag beundrar!

 
En person som jag verkligen beundrar är Carlotta Lundblad!
 
Lotta lärde jag känna under min tid på Sjövillan. Hon hade då precis börjat satsa på att kvala sin ponny till SM och nu tre år sedare har hon hunnit med så otroligt mycket och verkligen utvecklats. Att kunna följa hennes satsning via hennes blogg är för mig väldigt inspererande. Titta in ni också..
 
http://audinadenfina.se/
 
Stal en bild av dig Lotta <3

Vilket väder!

Oj vilket väder vi har haft i helgen..
 
Igentligen har jag inte gjort så jätte mycket, tycker att helgen har varit lugn.
Red Antonia både lördag och söndag morgon vilket gick bra.
Sen har Quattro tränat för Marc bägge dagarna. Vi har jobbat med mitt tålamod att ge Quattro tid att bli uppvärmd för att få honom mer lyhörd istället för stressad och spänd.
Vi har också finslipat på detaljer i min sits i alla förelser från Int 1 så vi kan plocka lite extra poäng på de vi gör bra.
 
Planeringen för resten av veckan är ganska strukturerad. Idag blir det uteritt med skirtt. Tis och ons kommer Ia och för ännu mer finslipning, torsdag åker vi till Örebro så då blir det promenad för nere och ev kanske ett jogging pass beroende på om vi får rida på banan eller ej.
Fredag, lördag och söndag är det tävling. Han går två st georg och int 1 på söndag.
 
Ska bli jätte skoj.
 

Lite sovmorgon.

Fick en liten sovmorgon idag ska rida en häst här nu på morgonen som skulle komma hit vid halv 9. Sedan ska jag pula på i trädgården i det underbara vädret.
Ikväll sen blir det träning för Marc, har ännu inte bestämt om det blir Qu eller den Ladie som får åka men de lutar åt Qu måste fortsätta träna på att värma upp inför tävlig med honom.Avslutar arbetsveckan hos Viki!
Min första häst!

Hittade rätt på ett gammalt papper där jag skrivit ner rubriker jag fått tips att skriva om så jag börjar med Min förta häst!
 
När jag började rida och tävla som privat ryttare var jag fodervärd därför väljer jag istället att skriva om den som jag ägde först.
 
Double (SWB) var född 2001 e. Labrador 588 ue. Falstaff 474.
Dagen jag fyllde 15 år den 10 november 2005 köpte Marita och Ia två hästar den ena hette Ravena och den andra Double. Double lämnades av i Edsbyn och Ravena hos Marita i Sundsvall. Jag minns den där dagen så väl, jag sov över hos Marita för att Ravena skulle komma till henne kl 5 på morgonen. Efter några veckors inridning skulle Marita åka ner och kolla på Double hos Ia och tyckte jag och mamma skulle åka med ner och titta på honom.
Vi åkte tillsammans ner kanske i januari någonting och jag fick provrida, redan där var det klart att jag skulle ha honom!
Men fler spekulanter gjorde att vi inte kunde köpa honom ekonomiskt och min dröm krossades.. Tur i oturen såg de på besiktningen att han hade lösa benbitar i båda bakknäna och jag fick då ta ha om honom under konvalisens tiden februari till november.
Under den perioden han jag tävla honom två gånger och lära mig otroligt mycket.
När han äntligen blev friskförklarad i början på november blev han min men efter bara två veckor blev han akut sjuk och vi fick ta bort honom samma natt på väg till djursjukhuset.
Det var den värsta dagen i mitt liv och jag hoppas att ingen ska behöva vara med om en sån kväll.
 
         

Gårdagens tävling..

Kändes lite konstigt att åka och tävla mitt i veckan men roligt också. En stor eloge till Sundsvalls fältrittklubb som anordnade detta.
 
Quattro skötte sig fint på framridningen och jag vågade sätta lite tryck i honom. Tyvärr fick han syn på nått inne på banan som gjorde att han spände till och fick lite "extra" fart i ett hörn uppe vid dommaren. Resultatet av de vart så miss i diagonalerna från de hörnet, en travökning och en galopp piruett.
Men i helhet är jag nöjd han var kontrollerbar och gjorde ändå de jag ville och de gick hyfsat lugnt.
 
Procenten stannade på 65,93 vilket är de bästa Qu gjort i Msv A.

Kvälls tävling..

Sundsvalls ridklubb topp 3!!

Maj!

Inför en månads planering med träningar mest för min egen del men också för er som kanske är nyfiken..
 
v18
Måndag -
Tisdag -
Onsdag -
Torsdag -
Fredag -
Lördag -
Söndag -
 
v19
Måndag -
Tisdag - Ia Timrå
Onsdag -  Ia Timrå
Torsdag -
Fredag -
Lördag -
Söndag - Söderhamn, Int 1
 
v20
Måndag -
Tisdag -
Onsdag - Färsta, Msv A1
Torsdag -
Fredag -
Lördag - Marc, Alnö
Söndag - Marc, Alnö
 
v21
Måndag -
Tisdag - Ia SRK
Onsdag - Ia SRK, hovslagarn 
Torsdag -
Fredag - Örebro
Lördag - Örebro
Söndag - Örebro
 
v22
Måndag -
Tisdag -
Onsdag -
Torsdag -
Fredag -
Lördag - Härnösand
Söndag - Härnösand
 

Dagens planering!

Idag är planen att båda hästarna ska trimmas. Prioriteten ligger på Quattro, han ska få göra många övergångar och några delar ur Msv An till i morgon. Ladie ska träna galoppfattningar och lite skänkelvikningar.
 

Här hoppas de in unghäst! !

Första gången uppsutten och 75 cm. Kan detta vara den perfekta unghästen att utbilda sig på?Gårdagens plus på Quattro rasade snabbt..

Gårdagens plus på Quattro rasade snabbt då han i morse tyckte att jag störde hans rutiner. Resultatet blev en söndersparkad planka i väggen, jag säger bara SUCK!!
 
Idag har jag landat från den fantastiska dagen igår och jag tänkte berätta lite närmare om ritten.
Framridningen började jätte bra och jag kände att framridningen skulle bli något för lång så jag bestämde mig för att pausa honom MEN de skulle jag inte gjort. Han blev då spänd och jag fick börja om.. Red väldigt mycke övergångar och tempoväxlingar för att få honom lyhörd.
Sen inne på banan fick jag spänningen tillbaka men jag försökte bara få honom lugn och samlad och att själv inte stressa upp mig. Visst kunde allt inne på banan bli bättre och mer av spänt men vi lyckades ändå få en jämn uppvisning och ingen jätte stor miss.
När jag kom ut från banan hade jag inte alls någon jätte bra känsla kände mig först missnöjd eftersom han hade blivit så spänd och "stram" men när poängen kom förstod jag att känslan var värre än uttrycket.
 
Nu laddar vi om inför Msv A1 på onsdag, en kvälls tävling på grannklubben Sundsvalls fältrittklubb.
 

Är så himla glad!

Hela kvällen tänker jag sväva på moln.. Tänk att jag lyckades rida ihop högre procent i svår klass än msv blev helt chockad när de ropade ut poängen från dommartornet.
I och med dagens resultat har vi nu valt ena alternativet från vår planerade tävlingstermin.
Vi laddar därför om och tävlar nästa gång redan nu på onsdag kväll på grannklubben då blir det en St George.

Vilken debut vi gjorde idag!!

Idag fick vi verkligen till det. Helt klart kan vi förbättra mycket men 65 % kan jag inte vara annnat än nöjd
med :)


Ett nytt steg i utvecklingen...

I morgon tar jag och Quattro ett nytt steg i vår utveckling tillsammans, vi ska i morgon debutera Int 1 båda två för första gången. Det känns verkligen jätte bra jag känner att vi är redo för det.