Träningshelg på Bergåkra gård..

I lördags morse rullade jag och Quattro ner mot Bergåkra gård för två träningsdagar med Ia gänget.
Två dagar med bra träning, ridning och mat.
 
 
Jag red kl 13 på lördagen. Vi startade med galoppkvalité jobbet som vi påbörjat i veckan när Ia var på SRK.
De är redan nu mycket bättre med galoppen och jag håller bättre samma språngstorlek som varit mitt problem framför allt i höger varvet.
Sedan gjorde vi lite av piaff och passage jobbet som även de blir bättre och bättre även om det är LÅÅNGT kvar till bra.
När vi tänkte avrunda passet med galoppsax arbete tände mr Q till och de bara smattrade i bakbenen så vi fick nöja oss utan att vara helt nöjda med det.
 
Kvällen sedan bjöd på god mat, vin, champang och modevisning..
Vi kom överrens på sommarens läger att vi som slagit personbästa skulle bjuda på champang vid nästa läger så vi var många som hade flaskor med oss denna gång men vi nöjde oss med en flaska så vi har till innestående..
 
Modevisningen står Lina Smålänning för på dessa läger, Ryttarstugan har i regel alltid med sig massvis med snygga kläder och viss häst utrustning till lägret..
 
Söndagen träning sen var jag först ut. Qu hade nog sovit gott för han var så duktig..
Vi började med saxen så han inte skulle hinna bli för het, den vart bra direkt. Sedan gjode vi några serier, först taggade han till men jag lyckades få honom samlad igen. Vi avslutade istället med piaff och passagen. Som även den var lite bättre idag.
Nu ska han få smälta denna hårdträning några dagar med softjobb..
 
 
 
 

Födelsedag med Jan Brink..

Nu har snart en hel vecka gått sedan Jan Brink besökte Sundsvall för tränar fortbildning och clinic.
 
Jag fick med mig många tips och lite uppfräshning av saker man lätt slarvar med.
 
Filmklippen vad vi jobbade med har ni redan sett.. så jag går inte in mer på det.
 
Tisdag och onsdag den här veckan har Ia varit här och hjälpt mig med både Quattro och Ladie.
Quattro har fått spänna bågen lite extra i galoppen och de är väll där vi ska lägga lite krut nu i vinter för att få bättre kvalité i den..
Ladie har också hon fått spänna upp bågen lite med lite längre förvänd galopp sträckor och lite mer krav i skolorna i traven.
 
I morgon bitti åker jag och Quattro ner till Sigrid Bergåkra för ett litet träningsläger med Ia. Vi kommer fortsätta på veckans träning och fortsätta jobba med att hitta kordinationen i piaffen.
 
 

Trav med passage tänk JB


Många filmer...

Som ni märker kommer de upp lite filmer här nu.. Vilket är lite roligt tycker jag att jag får till.. Ska också försöka skriva lite till i den mån jag hinner med.
Lite uppdatering om vad som är aktuellt just nu och vad jag pysslar med kommer också komma inom en snar framtid så håll ut :)

Ettor JB 2


Ettor JB


Uppvärmning Jan Brink


Qu trav nov 13


Qu nov 13


Ladie 3


Ladie 2 okt 13


Ladie okt 13