Ladie okt 13


Sundsvall okt 13


Veckans planering..

Måndag Ridhuset
Tisdag Ia SRK
Onsdag Ia SRK
Torsdag Uteritt
Fredag Jogga hemma
Lördag  Tävla SFRK
Söndag Tävla SFRK

Ny vecka med nya möjligheter..

I söndags följde Jossan med mig och Quattro på Ladie ut i skogen för konditionsträning. Klättring 3 km stod på agendan. Kanske i de tyngsta laget för Ladie men hon kämpade på bra, Quattro han älskar att få jobba av sig med eftersom Ladie var med tog jag inte ut honom fullt.
 
Igår fick jag med mig Jeanette till ridhuset. Vi hjälpte varann lite och de gick bra för oss båda.
Quattro fortsätter bara att bjuda på sin bästa sida vilket jag just nu bara njuter utav. Diantha, jeanettes häst som är 5år blir vara finare och finare ju mer styrka hon bygger upp.
 
 

Lördag..

Startade dagen idag i stallet. 
Fixade till strömmen till hagarna för att jag lättare ska få undan snön i vinter. Sen red jag Quattro som bara fortsätter att utvecklas.  Han är så himla rolig att jobba med just nu. 
Efter stallet var de dags att ta upp de sista ur landet. Vi hade löken och potatisen kvar ca 150kg potatis, skönt att de är gjort. Eftersom batterierna inte tagit slut riktigt tog vi med oss hundarna för att plocka svamp. Hittade ett kanon ställe där vi fick ihop 3kg innan vi ledsnade. 
Nu har jag gjort lite bestyr hemma så nu kan jag med gott samvete lägga mig på soffan.
 

Missade att följ följa mitt argument.

Missade att följ följa mitt argument i förra inlägget.
Svaret vi fick av styrelsen var dock ett högljutt NEJ!
okej.. då tycker jag såhär antingen är de okej med "privata" tränare eller ej inte att de går bra om vi rider en och en för konkurrerande är de väll oavsett om man tar 5 samtidigt eller 5 på rad. eller har jag fel?

Vad vill de komma fram till?

Var som jag sa i tidigare inlägg på möte förrgår ang förnyade träningregler på Sundsvalls ridklubb.
En av de nya reglerna lyder:
 
- Gruppträning arrangeras endast i klubbens regi och med anställd personal. Alla annan gruppträning är inte tillåtet och ses som konkurrerande verksamhet.
 
Okej..
Jag förstår tanken att man som "privattränade" i de här fallet står och har en "gratis" manege att utnytja sin verksamhet på men så kommer en annan punk.
 
- Tränare skall inneha F-skattsedel samt vara godkänd av Sundsvalls ridklubb. Ansökan som tränare samt kopia av F-skattsedel lämnas till SRKs styrelse, där beslutet fattas. Ett godkännande skall lämnas innan träningsverksamheten påbörjas, vid godkännande blir man så kallad klubbtränare.
 
jaha.. men då är det helt plötsligt okej med konkurerande verksamhet eller?
De här ställer iaf till det ganska bra för oss medlemar dels för att då de som tränar i grupp (hoppryttarna) nu mera kommer träna en och en vilket kanske då utgör att de kommer vara exempelvis 5 timmar på rad.. och vi dressyr ryttare nu måste börja på att rida slalom runt dessa hinder.
 
Ett av förslagen som sas på mötet från medlemmarnas sida var att vi tillsammans kunde välja ut veckotränare där man då hyr ridhuset en eller två timmar där klubben får en avgift för att manegen hyrs av dessa tränare plus att vi andra som vill ha koll på när vi kan rida "ostört" får veta när dessa träningar kommer att hållas..
 
Liten fundering från min sida, säger inte att jag har rätt men konkurerande verksamhet är väll i såfall all träning?

Mycket tid som rinner iväg.

Tiden går så snabbt.. Jag tänker flera gånger om dagen på inlägg som jag vill skriva om men tiden rinner som bara iväg..
 
Just nu är de full rullians på klubben jag tävlar för vilket har gjort att det just nu är mycket energi som går åt till det. Den punkten kan jag uppdatera er på mer när vi vet mer..
 
Annars rullar de på Ladie jobbas mellan 4 och 5 dagar i veckan nu mera. Jag får hjälp av Jossan en vän som rider ut på henne samt följer med till ridhuset för avlastning så jag kan sitta upp direkt utan att rida hem och byta häst.
Quattro ligger bara på plus! Han har gjort stormsteg i utvecklingen och just nu kämpar vi på med att kunna samla oss efter lite upptaggnings moment som tex byten för att sedan jobba med dem igen..
 
Aktiviteter framöver är också inplanerade så håll utkik så kommer snart mer uppgradering där också..
 
På hemma plan är de full renovering på gång, huset vi bor i är som i tre plan med källare, markplan och övervåning. Det är nu markplanet som ska få sig en makeover.
 
 
Kaminen är ny samt kaklingen, nu har vi börjat riva den gröna tapeten och ska sätta nya väggar innan nya tapeter ska sättas upp..