Dagen innan avfärd!

Nu på morgonen innan jobbet packade jag i ordning de mesta av fodret och mina egna saker.
 
Ikväll blir det ridning av Quattro och sedan åka och handla mat både till mig att ta med och sambon som får stanna hemma.
Diezel får vila idag eftersom Elvira lovat att skritta honom i helgen så blir det lite återhämtning för honom som gått rätt hårt ett par dagar.
 
Planen är att vi ska åka senast kl 7 i morgon bitti för att i god tid hinna ner så Quattro kan återhämta sig innan vi ska värma upp kring 17 tiden.
 
 

2 av 2..

Då var andra och sista dagen med Ia avklarad.
Idag fick jag tillbaka suget att åka till Strömsholm i helgen, har varit så tveksam till hur det igentligen varit med hur vi skulle kunna klara oss på en större tävling men efter att ha repeterat alla programmen idag känner jag mig mycket lugnare. De är inte helt perfekt och jag vet ju att kan kan bli lite mycket för migpå tävling men vi ska göra vårt bästa ändå..
 

1 av 2.

Då var första tränings passet för Ia avklarat för den här veckan. Igår fokuserase vi på rörelser idag blir det program och mer kvalitet.
Hamnade i ett läge igår i galoppen som vi länge sökt på honom men som iregel annars med honom går det till överdrift och jag klarar inte av att rida ur det. Hoppas på att han är mindre taggad och reglerbar idag ska träna nu klockan 7.

Halkat..

Nu jag halkat efter i bloggandet igen..
I lördags red jag Quattro igen på den där bridongen han var så missnöjd på i fredags men jag tycker han va bättre på lördagen tänkte fortsätta på den över Ia träningen här nu å se va hon säger.. Igår fick han gå ut i skogen i fin vädret.
Diezel har haft samma upplägg med mysdag igår å han sköter sig fint :)

Tänk om man kunde prata med dom...

Hur mycket skulle de inte underlätta att kunna hålla en diskussion med sina hästar? Idag fick jag idéen att byta bridongbett på Quattro till de jag använder när jag rider honom på träns där han annars är så fin. Men nej de passade inte hern.
Tänkte ändå prova i morgon igen å se om han kan vara lite lugnare i mun.

Diezel därimot fick jag till bra. Körde många övergångar.
Lugna dagar för grabbarna!

Bägge grabbarna har haft lite halv slappa dagar sedan täningen sist eller rättare sagt Quattro har vilat helt ända tills igår men Diezel har både skrittat ut och joggats i ridhuset.
 
Red bägge igår och de kändes fina båda två Quattro var kändes väldigt fin med tanke på att han vilat men de kändes som om de varit bra för honom. Hade med mig Elvira om "framridare" perfekt så jag slipper gå fram å tillbaka till ridhuset för att hinna med båda hästarna.
 
Nu trappas de upp igen för nästa vecka är det första nationella tävlingen nere på Strömsholm, kan dock erkänna att de är lite nervöst eftersom att genrepet i Umeå inte var så mycket att hurra för.
 
 
 

Ny hatt..

Har pratat ett tag att jag skulle börja tävla med hjälm men jag vill ha en speciell som kostar lite därför kom jag istället över en ny hatt från Christy..
 
Me like!!
 
 

Helgens bravader!

I fredags skrittade jag och Fia ut med Diezel och Upan. Tanken va att Quatto skulle få följa med men han var så grinig så jag gjorde ett snabbt häst byte.
 
På lördagen skulle vi till ridhuset på kvällen för att bara jobba hästarna och de var då det hände. Jag fick en liten åktur av Diezel men landade lyckligt vis på fötterna, fick en rejäl smäll över bröstkorgen och har nu dagarna efter fått ont i ena axeln men jag är väldigt glad att jag iaf hamnade på fötter får tacka mina vidriga stövlar för det tror jag.
 
I och med den ofrivilliga avsittningen bjöds det igår på tårta i stallet.
 
Ikväll blir det ridning utan båda hästarna.
 
 

Vad andvänder ni för strö i era stall?..

Vad andvänder ni för strö i era stall?
Vill kolla lite med er andra vad ni använder för stallströ, för/nackdelar m.m
 
Jag själv använder Stallpellets och de kan vara bland det bästa val jag har gjort.
 
Dels blir det mycket billigare med Stallpellets både i inköpspris men också kring omkostnaderna för handeringen av gödslet.
Jag har i perioder problem med värk i leder vilker gör att jag har svårt att lyfta bland annat, efter att ha använt pellets nu i snart ett år har jag märkt väldigt stor skillnad på den värken och jag märker det väldigt tydligt när jag måste mocka i kutterspån vad otroligt tugnt det är i jämförelse.
 
Nackdelen med Stallpellets har jag igentligen bara märkt av en enda men de är iof inte deras fel tycker jag. Men de är iaf att vintertid när jag bara har kallvatten i stallet får jag vänta så länge innan pelletsen sväller men de är ju som jag sa tidigare inte deras fel utan mitt eget som snålat in på kallvatten.
 
Men som sagt vad använder ni och vad gör att ni gillar just det strömedlet?
 
 
 
 

Vatten lösa!!

Fick en dålig start på dagen idag då vi var utan vatten hemma och i stallet, de var tydligen nån större läcka vid kraftverket hemma som gjort att vi blivit utan vatten. Men som tur är har de ställt ut en tank vid ICA kanske tre kilometer hemifrån där vi kan hämta vatten till hästarna och hem såklart.
Hoppas på att de löser sig snabbt så vi kanske till och med redan idag kan få tillbaka vattnet.
 
Här kan ni läsa om det mer;
http://st.nu/medelpad/timra/1.6958025-tv-kraftverket-skadat
 
 
 

Klubb byte!

Nu är det klart att jag fått dispens att byta klubb trots att jag redan tävlat en tävling i år.

Efter alla mina tävlingsår har jag alltid representerat Sundsvalls ridklubb just för att jag tyckt att klubben varit en bra klubb för alla medlemar både för de som rider på ridskola och privat. Men under den senaste tiden har mycket förändrats på klubben och vi har därför valt att helt gått ur klubben.

Vi har därför nu bytt till Edsbyns Ridklubb och kommer att representera dom resten av säsången. Detta innebär också att planen om Lag SM i år ligger lite på is men jag deltar gärna i lag.

 

 

 

Ia x 4!

 
 
Då skriver jag väll ett nytt ilägg då om träningarna för Ia här måndag och tisdag.
 
Bägge pojkarna har varit med och de har gått jätte bra de står stilla snällt och väntar på varandra i transporten.
 
Quattro fick en lite tuff uppgift att behöva komma igenom sig ytterligare ett snäpp i galoppen, han blev faktiskt rätt fin. Sen jobbade vi bara lite med traven och passagen.
 
Diezel rider jag mest in mig på och fick lite tips av Ia vad jag ska tänka på.
 
Nu ska dom få ta det lite lugnt båda två så jag ska uppdatera veckoplaneringen till en ny.
 

Meen!

Hade gjort ett inlägg på jobbet om täningsdagarna men glömde publicera de.. suck! aja jag gör ett nytt i morgon tycker de är så svåry att skriva på blogg appen gillar den inte alls.


Preliminär veckoplanering..

 

Sportlovs helg!

 
 
Va dålig jag är på att skriva på helgerna..
I fredags var det Ia träning i Gnarp. Quattro var faktiskt jätte fin, vi jobbade med piaffen, paffage och byten i varje samt lite galopp piruetter.
Lördagen var vi på shopping tur Fia, Elvira och jag. IGEN!! Den här gången blev det ett par stövlar till mig, vardags skor, fritidsbyxor, lite köks prylar och ett koppel till Nemo.
 
Sen åkte vi hem och Elvira hjälpte mig med Quattro och Diezel. Först red jag Diezel medans Elvira skrittade Quattro så skiftade vi sen. Gjorde likadant på söndagen, de blir väldigr tidseffektift att göra på de viset.
 
Idag ska Diezel få gå ett lättare pass i ridhuset och Quattro ska få skritta ut för i morgon är det Ia träning igen och då ska bägge grabbarna få träna.
 
 
Lite taskiga bilder med de bju ja på :)
 

Shopping..

Här öppnas plånboken flitigt!
Har precis köpt mig en Anky tröja till suveränt pris!
Me LIKE ;)
 

Städning..

Igår hade jag mamma som hjälp till att kunna rida bägge hästarna. Men så blev det inte, efter att jag ätit middag dog jag av helt. Det är inte så ofta det händer men jag har en misstanke om att jag har nått skit i kroppen som är påväg att bryta ut så jag hoppas iaf att de va därför jag blev så trött. I vilket fall bestämde vi oss för att göra en ordentlig rensnig bland mina täcken, vi kastade rätt mycket och tog hem en del för tvätt men sedan sorterade vi också ut lite som ska säljas. De täckena tänkte jag lägga ut här såfort jag fått bilder på dom.
 
 

Lunch shopping!

Var in på Equeen idag på lunchen med Fia och gjorde lite fynd.
Passa på att åka dit om nu har möjlighet de har jätte mycket bra priser och snygga grejer!
 

Veckans planering..

Preliminär planering.
Diezels planering ser lite tuff ut men den är rätt lagom ändå rider honom inte stenhårt nu i början när vi ska hitta knapparna igen.
Måste ju också hitta ett system som passar honom han kanske inte allt vill gå lika mycket som Quattro gör men de borde jag hitta rätt snabbt.
Quattro får en lite lugnare vecka eftersom han tävlat.

Ny gammalt i teamet..

Han är tillbaka i teamet ingen.. Diezel!!
Han kom till gården igår och vi har redan hunnit med ett första ridpass. Tanken den här veckan är att vi ska lära känna varandra igen.Helgen!

Hann inte blogga något alls i helgen vet inte vad vi gjort men tror inte vi suttit stilla en sekund på hela helgen.
Resan upp i fredags gick bra dock blev inte uppladdningen som planerad då Quattro fick en finne som han hade ont av men vi gjorde en chansning på att de skulle gått över till lördagen och de gjorde sen också. Red Quattro mitt på dagen eftersom vi inte skulle starta förrän efter 7 på kvällen. Han kändes rätt okej på framridningen sen blev han rätt het men inne på banan blev han hetare kan man säga.. Fick kring 62% inget att skryta med direkt men det blev en andra plats på de. Söndagen sen kändes han lugnare på framridningen men inne på banan tappade jag honom helt. Gjorde allt jag kunde (tror jag)för att få honom rundare och mer avspänd men lyckades inte ett riktigt platt fall kan man säga. Red på 60%.
Nu är vi hemma igen och jag har fått hem en ny medlem i teamet berättar om de sen.