Flyinge dag 2.

Klockan ringde 6 i morse var ute i stallet hos Qu vid halv 7 så han fick äta lite. Strax efter 7 började jag skritta fram. Hann jogga i gång honom innan Bosse kom vid halv 8. Passet gick jätte bra.
Började med lite övergångar skritt, trav sedan skolorna i traven. Sedan gick vi över till galopp skolorna och efter de lite piruett jobb.
Så av slutade vi passet med piaffen.
När vi kom tillbaka till stallet efteråt hade Qu fått en kompis så nu är han inte ensam längre, med han verkade å andra sidan inte särskillt upprörd över att vara ensam heller.

Har tyvörr glömt sladden till video kameran hemma så det får bli uppdateringar senare med video.
Qu i morse.


Flyinge dag 1.

Nu är vi på plats Qu verkar gilla miljön. Dock håller vi på att blåsa bort men de får vi ta.
Resan ner tog typ 6 timmar sista biten fick vi köra riktigt lungt för att inte blåsa bort.

Qu är en riktig pärla som har stått på transporten 100 mil på två dagar och ser ändå väldigt nöjd ut. När vi kom fram gick jag med honom i Crafoord hallen ridhuset i glas på bilden 30 min.

Ur lastning, Qu ser nyfiken ut.Crafford hallen där jag ska rida i morgon 7.30

Stallet Qu bossar över vi fick ett helt eget stall.

Ska sova nu blir en tidig morgon i morgon där första träningspasset blit 7,30.

Fortsatt uppdatering i morgon.

Snart framme..

Nu är vi start framme på Flyinge. Qu har stått som ett ljus 100 mil på två dagar. När vi lastade i morse såg han så himla nöjd ut. Inatt har han sovit i ett litet stall med 4 boxar med tre andra hästar två stora travare och ett gotlandsruss som blev Qus kompis de pratade med varandra så fort Qu lämnade stallet. Uppdaterar mer sedan med bilder.


Nu är vi halvvägs..

Nu har vi landat i Örebro. Sover här inatt och fortsätter ner mot Skåne och flyinge i morgon. Vi planerar att vara framme vid 4 så vi åker rätt tidigt härifrån i morgon.

Dagen idag innan vi kom iväg var rätt intensiv. Började med att kliva upp strax efter 6 för att släppa ut hästarna och mocka 3 boxar. Fixade mat åt två samt packade Qus mat inför resan. 
Sedan kom ett lass singel som jag beställt. La lite framför stalldörren för att se om det vill sig ligga kvar. Efter de tog jag ut Qu på en sväng bort till ridhuset för ett lösgörande men som vanligt när jag planerar för ridhuset är det upptaget fastän att det ska vara ledigt så jag fick nöja mig med att jobba på parkeringen lite. Sedan hem och packa i ordning och få i mig lite lunch innan passet för IA med lilla Ladie vid 12,45. Tösen skötte sig så himla bra. Ska nu träna på att få galoppfattningarna ännu finare samt att få henne orka galoppera inne i lite trängre utrymme.

När passet för Ia var över skyndade vi oss hem för att sedan på börja Flyinge resan.. Så nu är vi halvvägs på plats.

Uppdatering föjler..


En full smockad helg!

Helgen har gått alldeles för fort.. Kanske är det för att jag har haft den full bokad.
I fredags blev det städning inne och lördagen spenderader med att städa ur logen på stallet. Söndag alltså igår grejade vi i stallet, skyfflade spån, lagade fläkten, också hämtade jag mina saker från lägenheten. Samt att jag var bort till Kungsnäs och löshoppade med Ladie.

Filmade henne igår ska kolla om jag fått med alla sladdar till kameran så jag kan lägga in lite filmer på bloggen också.
Hon persade från 50cm till 1m på andra hoppningen. Duktig brud de där..

Idag blir det packning inför resan när vi sticker i morgon. Det ska bli så himla skoj.!

Flyinge resan..

På tisdag lastar vi Qu för ett litet träningsläger nere på Flyinge. Vi kommer på tisdag att köra ner till Örebro, övernatta där och sedan åka vidare till skåne på onsdag. Sedan tränar vi torsdag, fredag, lördag och söndag för Bo Jenå. På söndag åker vi sedan hemöver med stopp i Örebro igen. Tänkre jag skulle föra en liten resedagbok med bilder för MIN egenskull.

Visst får ni snacka skit om detta jag har redan hört det ryktas. MEN Bosse tycker jag fungerade jätte bra för mig och Qu och vem tackar inte nej till erbjudandet att få träna för honom? Han är ju ändå Sveriges Förbundskapten.!

Efter denna fantastiska helg kommer det vara två intensiva veckor med tävling och andra roligheter. Plus att det kommer komma en till häst till stallet.


Äntligen fredag..

Äntligen fredag och snart två dagars ledighet.. Helgen kommer dock inte vara särskillt lugn. Jag kommer ha fullt upp.

O Vår städa stallet
O Slå upp en till box
O Hämta mina saker från lägenheten
O Löshoppa Ladie
O Packa inför nästa vecka (flyinge resan)

Sedan har jag ju förståss de dagliga sysslorna med.

Vi har även fått en ny stall kompis, Nisse.
Nisse el Missen som han igentligen heter men jag döpte om honom är en 13 årig katt som ska flytta in hos oss, om han vill vara kvar så att säga. Hans matte har blivit sjuk och har inte längre möjlighet att ta hand om honom så jag tog med mig honom till stallet. Kommer lägga upp en bild på honom efter helgen här..

Nu ska jag jobba vidare här, slutar 14,30. Ska trimma Qusen ute på vägarna idag tänkte jag..


Jag tröttnade.

Jag tröttnade lite på bloggandet ett tag. Fick lite bloggtorka visste inte vad jag skulle skriva om, men jag drar igång den lite försiktigt här igen och skriver det jag känner för.. Har ni några idéer får ni gärna säga till.. Kanske en frågestund eller nått liknade..


Sedan sist har det hänt ganska mycket.. Jag har massvis med roligheter på G. Dock kommer jag vara lite sparsam med att dela med mig då jag inte riktigt gillar allt skitsnack som alltid ska figurera innom den här sporten.. Kanske kan de bli ett inlägg så småning om, alltså om varför detta skitsnack finns.

Tror nog att jag ska börja från start.. Ska sätta mig och jobba på ett här är jag inlägg nu.

Välkommna tillbaka :)