Tävlingar i Falun..

I helgen har vi varit nere i Falun och tävlat.. Vi red två Msv B:4 en på lördagen och en på Söndagen.

Lördag:
Red fram på förmiddagen, han kändes lite spänd och låg på lite väl mycket så jag gjorde övergångar och tempoväxlingar tills jag tyckte att han fokuserade på mig mer än allting runt omkring.. ca 30 min effektiv tidning.
Sedan vid halv 2 hade vi våran starttid. Klättrade upp på honom 30 min innan start och la honom i en låg rund form och gjorde skolor och skänkelvikningar för att få honom lite kvik för skänklarna.
Inne på banan sen upplevde jag honom som tittig för första gången.. Fick då lite problem att få honom att vänta på mig. Ritten resulterade i en 3e plats med samma poäng som 2an på 65,0% Fick några onödiga missar pga att jag blir mer bromsande när han går iväg än att jag tar vara på det och rider ur det istället, men det är de jag får träna vidare på..

Söndag:
På söndagen provade jag med en längre framridning effektiv ridning ca 40 min. Qu känndes riktigt mjuk och fin redan från start gjorde övergångar och tempoväxlingar innan de var våran tur att komma in på banan.

Väl inne på banan var det precis som om Qu sa åt mig att nu kör vi. Tror inte att han har gått så bra på tävling någongång förut. Fick en större miss men annars var allt godkänt, tror dock att dommaren låg lite lägre i procenten på söndagen. Vi lyckades få samma poäng som dagen innan 299p 65% vilket ledde till en andra plats bara ett poäng ifrån segraren.

Kommer innom kort lägga ut bilder från helgen också.

Kandar problem..

Är det någon som har erfarenhet om när hästen lägger ut tungan på sidan utan att lägga den över bettet?
Hur löste ni/du det?

Har problem med Qu vissa dagar bara att han lägger ut tungan sådär på sidan men den är sällan eller nästan aldrig över bettet.. Hade en såndär dag i går men han känns ändå fin i munnen så problemet är ju inte igentligen ridmässigt utan att när han gör så på tävling så får vi ju avdrag för det..

Nu har uppdateringen blivigt lite dålig!

Tiden bara rusar iväg.. Jag har inte hunnit sitta stilla vid datorn någonting alls nu..
Qu har fått semesten en vecka här nu så han joggas igång nu för att åka till falun och gå två msv B i helgen. Tanken med tävlingen i Falun är inte att få någon placering utan mest att kolla av vad vi behöver träna mer på..
Ska också försöka åka förbi Ladie ihelgen och kika på henne när vi ändå åker förbi och då lovar jag att det kommer knäppas massvis med kort..!