Påsk helg..

Efter en rätt lugn påskhelg för både mig och Q trappar vi upp tränings schemat igen..

Ludde träningarna torsdag, fredag gick bra men finast var han på fredagen.. Fick bra tips på en övning vi ska lägga ner mycket tid på. Övningen går ut på lite gymtanke kan göras i alla gångarter där man kortar upp steget ca 6 steg och sedan länger det ca 6. Sedan kan man variera kortade och längre samt formen för att få ett bredare register.

Känner att min förklaring vart lite luddig men jag tror på övningen.

Nu har Q fått gå i hagen bara under helgen och vilat lite, tänkte skritta honom idag och rida lite lättare pass resten av veckan. Funderar också på att börja ge honom vetegroddar ett tag för att se om han håller hullet lite bättre han brukar nämnligen tunna ur på våren. Ska åka på Dilles idag och prata med dem va de tycker.

 

Kram på er!

Isabelle


Tack Ludde!

Det blev två toppen pass för Ludde.
Uppdaterar tills vidare med två filmer från galopp arbetet andra dagen.
Skriver lite längre i morgon men nu måste jag kila iväg :)

Galopp
Serier

Ludde träning..

Det blir en tuff vecka för Qu denna vecka. Ia träning tis, ons och Ludde träning tors, fre.
Kul att Ludde kommer upp tycker jag, att få frächa ögon på sig. Hon har ju sett och hjälpt oss varje dag i nästan ett och ett halvt år så hon ser ju verkligen skillnaden på utvecklingen när hon inte sett oss på ett tag. Synd bara att det inte blir lika ofta längre.

Tiden för träningen ikväll är 19,45 och i morgon 14,00 om det är någon som är sugen att titta på. Vi håller till på Färsta eller Sundsvalls fältrittklubb som de också heter.

De som arrarngerar Ludde träningarna är Mittsvenska ridsportförbundet. Med Anna Granstrand i spetsen som projekt ledare. 
Vi är då ett gäng som blivit antagna till Försprång mittsvenska en satsning riktade mot ekipage som tävlar dressyr eller hoppning för en klubb som är ansluten till Mittsvenska Ridsportförbundet. Tanken med satsningen är att öka deltagandet i större tävlimngssammanhang som mästerskap, nationella och internationella tävningar. I satsningen ingår inte bara uppsuttna träffar som ridning för tränare utan också avsuttna arrangemang som föreläsningar, fystest och andra bra arrange mang som man aldrig får tillfälle till annars. 

Jag vill verkligen tacka Anna och grenledaren Annica Johnsson som är så fantastiska och driver detta för oss tävlingsryttare så vi kan fortsätta utvecklas med hjälp av denna fantastiska satsning..

/ IsabelleTack Maria!

Nu är dessa två tränings dagar till ända.
Qu och jag fick träna på trav kvaliten igår för att så skolorna ett snäpp bättre då det är dem vi har jobbigast med när vi tävlar. Det blev ett tufft pass men det gav ett rejält resultat till dagens pass. Vi hittade ännu ett snäpp på kvaliten i skolorna och kunde på ett helt annat sätt än tidigare leka med formen i rörelserna..

Igår fick vi rida i B manegen på Timrå och det gillar verkligen inte Qu han är jätte besvärad av att vara där inne men jag kan inte svara på varför om det är att de kanske är lite stummare i underlaget eller nått, ingen aning..

A gick inte alls lika bra idag som igår men jag tror vi tog ut honom lite hårt igår. Det är svårt med en häst man inte riktigt känner att veta vad som är för mycket press och lagon tycker jag.. Men med honom jobbar vi på med övergångar..

Red äver på Farbrorn idag. Han gillade inte mina långa ben riktigt jämfört med Gits tror jag men det gick bättre och bättre ju längre vi höll på..

Nu blir det Ludde träning torsdag och fredag..

/ Isabelle!!

Pass ett och film från helgen!

Nu har Ararat gått sitt pass för idag. Han var jätte duktig gjorde skolor och galoppfattningar, i morgon fortsätter vi med övergångar där han tycker att jag är lite besvärlig..

Här är
filmen från ritten i helgen.


Maria Eriksson du behövs!

Idag blir det träning för Maria Eriksson "Ia". Vad skulle vi göra utan henne?
Quattro fick vila igår tittade till honom i hagen och han hade fixat sig en rejäl lerinpackning.. Så fin så..
Ararat därimot var riktigt duktig kändes riktigt skoj eftersom han också ska gå för Ia idag och i morgon.

Uppdaterar i morgon eller ev ikväll med en film från helgen också.

/ Issa!

Ny start!

Nu kör jag igång igen..

Tävlade Qu igår nere i Storvik. Det var debut i msv B4 alltså en "riktig" medelsvår.
Han blev lite över laddad men presterade bra. Slutade på 65,22% och en andra placering.

Det är kul att man även på protokollet ser att han har gått framåt igår gav traven 8or och en 9a med undantag för skolorna för han fortfarande inte riktigt har hittat den rätta tekniken..

Nästa tävling blir på Sundsvalls ridklubb alltså hemma klubben 15 maj.

Idag blir det vilo dag sen har vi fullspeckat schema. Ia träning tis, ons. Sen Ludde träning tors, fre. Tuff vecka men de ska han nog klara av..

Kram på er!!