Nu är de snart tajm!

 
 
Nu är det inte långt kvar tills vi åker! Snacka om att denna vecka går långsamt men de är nog för att vi känner oss så förberedda.
 
Igår var jag å införskaffade lite bra att ha saker samt förberedde för en suprice inför söndag.
Quattro fick bland annat en ny grimma och schampoo.
 
 
 

Stallet..

Nu har startlistorna för helgen kommit ut, själv är jag nöjd med mina tider men missar hotellfrukosten för att Jeanette startar kl 8 på söndag morgon!
 
Men de har jag inte dött av förrut, helgen kommer också att bestå av födelsedags firade varje dag till ära för FIA!!
 
Startlistorna hittar ni HÄR!
 
 

Morgon tur!

God morgon på er!
Igår kväll var vi till ridhuset med Fia som extra ögon för att finslipa på dels övergångar men också på uppridningar. Mer än så får ni inte veta..
 
Fattade ett snabbt beslut med Fia att vi skulle vara i ridhuset med Diantha och Quattro till halv 8 i morse för att hinna rida innan jag skulle vara på jobbet till 10. Ska på Sundsvalls ridklubbs årsmöte ikväll så nån ridning så va inte att tänka på.
 
Quattro kändes iaf bättre idag så vi red inte nått långt pass. Nu ska han få skritta ut i morgon å få lite ny energi sen blir det ett lugnare pass i ridhuset på torsdag kväll och på fredan en liten avstämning inför resan.
 
 

Nya ridbyxor!

Har precis beställt nya vita ridbyxor från Horze det blev ett par Pikeur Candela riktigt bra pris hade dom!
 
 
Beställde också lite boots som är förbruknings vara hos oss beställde både vita och svarta.
Har aldrig haft dessa men bara genom priset kan jag rekomendera dom 99 kr paret är verkligen värt att trampa sönder ;)
 
 
 

Vi gör om inlägget..

Förstod att inlägget om upplägg inför tävling skulle bli rörigt så vi gör om det,
 
För mig ser veckan inför tävling lite olika ut beroende på när Ia är här och hjälper oss men för denna vecka ser upplägget ut som sådant.
 
 
Jag brukar alltid lägga upp min ridning med tre dagars intervaller med lugnare pass dag ett och hådare dag 3. Anledningen till fyra pass innan tävling är mest för mig egen del ska kunna lägga upp passen utifrån hur han känns, skulle han vara jätte fin på torsdagen kan jag bara ta ett enklare motionspass fredag men om de skulle vara katastrof torsdag kan jag rätta till det på fredagen utan att få panik.
 
Hoppas att inlägget blev bättre förklarat den här gången så ska jag ta alla packnings förberedelser och annat man planerar i ett till inlägg :)

Kort film..

Kort film från Ia träningen på Timrå i januari!!
 
http://youtu.be/VmMnzUYN8ts      
          

Upplägg veckan innan träning..

Fick rubrik tips av Fia som löd som ovan, tänkte därför berätta om hur jag gör..
 
Jag lägger alltid upp min ridning med att jag rider tre dagar vilar/skrittar en dag sen rider jag tre igen.
Då startar jag alltid med ett lugnare, lösgörande pass dag ett sen trappar jag upp och rider rätt hårt dag 3 för att han sedan ska kunna återhämta sig dag 4.
När jag då rider tre dagar är det inte alltid ridhuset inräknat.
Någon vecka kan jag tömköra dag 1, rida medel hårt dag 2 å rida på med lite mer samling dag 3 alt.
Dag 1 ute i naturen med sidvärts, ridhus dag 2, galoppträning med klättring dag 3. De blir lite olika men jag försöker variera mig hela tiden och minst en dag i veckan låta honom slippa de fula trä väggarna som ridhuset erbjuder.
 
Så nu inför Umeå har jag laddat redan två veckor i förväg.
Förra söndagen red jag ett lättare pass i ridhuset.
Måndag Ia träning
Tisdag Ia träning
Onsdag VILA
Torsdag Joggade vi lite lätt ute.
Fredag Ridhuset
Lördag blev det vila igen pga olika anledningar men det blev också bra för rester av planeringen.
Söndag (Idag) Red vi program i ridhuset.
Måndag Ridhuset, finslipa på lyhördheten å lite små tekniker.
Tisdag försöka rida igenom delar ur programmen.
Onsdag Vila/skritta
Torsdag ett mjukpass.
Fredag stämma av de sista inför resan
Lördag och Söndag TÄVLA
Detta kanske blev lite löddigt och anledningen till att det blir fyra dagar med tävlingen är att han lätt blir ofokuserad när han fått vila vilket är onödigt att känna en stress över inför dagen innan när man vill känna sig väl förberedd.
 
Hoppas ni förstod hur jag tänker annars får ni fråga mer.
 

Svar på fråga!

Svar:
Hej Emma och tack för din fråga :)
När vi började med ettorna startade vi med att rida på kvartslinjen och därifrån byta fram å tillbaka bara en gång. Det viktiga är att inte lägga dom på diagonalen innan man kan kontrollera som annars är de lätt hänt att man för jobbigt i serierna istället.
När vi klarade de en gång ¨på varje sida utökade vi till en gång efter första hörnet och sedan en gång innan hörnet kom igen. Sen när vi blev allt mer säker provade vi med tre och sen vidare. Problemet när iaf jag kom över 3 byten började de bära iväg så vi fastnade lite på att bara kunna göra max 5 byten men då fick jag tips om att göra två el tre byten lägga volt och sedan prova göra en tre fyra stycken igen. Jag jobbar fortfarande med detta och har låångt kvar innan vi är helt befästa idag klarar vi av 7 om jag har honom ordentligt med mig men han blir lätt för het så för tillfället när vi laddar inför tävling ligger de lite på is.
Här är från i november när vi ganska nyligen startade med ettorna..
 

Svar på fråga!

Svar:
Hej Emma och tack för din fråga :)
När vi började med ettorna startade vi med att rida på kvartslinjen och därifrån byta fram å tillbaka bara en gång. När vi klarade de en gång ¨på varje sida utökade vi till en gång efter första hörnet och sedan en gång innan hörnet kom igen. Sen när vi blev allt mer säker provade vi med tre och sen vidare. Problemet när iaf jag kom över 3 byten började de bära iväg så vi fastnade lite på att bara kunna göra max 5 byten men då fick jag tips om att göra två el tre byten lägga volt och sedan prova göra en tre fyra stycken igen. Jag jobbar fortfarande med detta och har låångt kvar innan vi är helt befästa idag klarar vi av 7 om jag har honom ordentligt med mig men han blir lätt för het så för tillfället när vi laddar inför tävling ligger de lite på is.
Här är från i november när vi ganska precis börjat med ettorna..
 

Nu är jag på G !

Nu är jag på G igen med skrivandet och har lite idéer om vad jag vill skriva men vad vill ni läsa?
Hjälp mig att sätta rubriker.
 
 

SÅLDA!!!

SÅLDA!!!
Säljer ett par Cavallo stövlar jag själv köpt men som vart för korta.
 
Storlek på foten 40
Skaft höjd 49 cm
Vad mått 38 cm
 

Nu börjar Umeå närma sig!

Nu börjar tävlingarna i Umeå närma sig, jag är så tävlingssugen nu å längtar verkligen till nästa fredag.
Annars tränas de på här hemma Qu gick som en klocka på Ia träningen nu i veckan så han levde som kung hemma i onsdags ända tills vi igår kväll efter ridpasset skulle frissera... Då skönk han ner på jorden igen. SUCK!
Nej då skämtåsido han är mycket bättre i hanteringen nu när han blivit äldre men att han inte lär sig att klippa manen inte gör ont!
 
 
 
 

Två dagars IA träning!

Så va denna veckas Ia träning över.. Igår jobbade vi mycket med piaffen jag är faktiskt själv rätt nöjd med den de är låångt ifrån piaff men de blir hela tiden lite bättre och bättre och nu kan jag själv få till några korta tramp utan att jaga honom dit.
Men som sagt de är inte piaff vi pratar om i Quattros fall de är nått liknande ;)
 
Idag red vi igenom Georgn. Travprogrammet var bra och skritten okej fick finslipa lite på skritten för att höja den ett snäpp till så får vi se hur länge den metoden fungerar. Galopp programet är igentligen inte dåligt å vi gör inga fel men de blir som om jag får panik å stressar igenom den delen de måste bort! Sen är de piruetterna som vi måste hitta en nivå till på eller de är väl rättare sagt jag som måste hitta en teknik som passar just nu.
 
 

140205

Igår flyttade som jag sa tidigare Ladie hemifrån. Dock inte så långt men de kommer bli ett stort tomrum!
 
Vad ska du rida på nu då? Fick jag frånan av en tjej..
Quattro SÅKLART !! De är iaf planen nu. Jag letar lite smått efter någonting nytt men jag vill inte förhasta mig ska jag ha en nu stjärna ska det vara något som senare ska "ta över" efter Quattro så de är ingen panik att hitta något vill istället hitta rätt.
 
 

Ladie flyttar hemifrån..

Idag blev allting klart och i morgon flyttar Ladie till sin nya ägare. Även fast de är svårt att släppa en häst man tycker så mycket om känns det verkligen jätte bra med den nya ägaren och jag är helt övertygad om att hon kommer förvalta Ladie mer än väl.Fia och Upan flyttar in!

Förra måndagen fick vi nya stallkamrater Upan och Fia flyttade in till oss de tycker vi ska bli jätte roligt!
 

Tävlingssugen!

Oj vad jag har blivit tävlingssugen, igentligen är de inte själva tävlingen jag är sugen på utan att bara komma iväg vore jätte skönt!
 
Veckan som varit har Qu tagit de lugnt han vaccinerades i tisdags och sen fick han som en finne på ryggen.. Tror jag aldrig varit med om de på en häst förrut men de där va nog bland de äckligaste jag varit med om!! Han hade så ont där stackarn så någon ridning var de inte på tal om. Dock var de mycket bättre till igår så vi red ett kortare pass i ridhuset med Fia och Diantha som sällskap.
 
Annars på resterande sidan av häst fronten för mig strax få mer uppdatering när allt blir klart,