Motionerade hästar!!

Idag smet jag från jobbet redan halv 3.. Elvira ville låna Qu som sällskap ut och de fick hon göra.. Då passade jag på att ta Ladie till stora ridhuset men suck!! När man någon gång hinner dit innan de blir upptaget klockan 6 så ska de bygga bomm
ar sista halv timmen innan det blir upptaget så jag red bara typ en kvart.. Tur de var Ladie hade de varit Qu hade jag blivit tokig!!

Bjuder på lite Qu bilder :)

Hur fasen?!

Hur lägger jag upp en film? :)


Fredagens hoppträning..

Ännu ett bra pass på hoppträningen för Maggan. Denna gång fick vi vara med ponnisarna men de tycker inte jag spelar någon roll.. Det som är bra med Maggans träningar tycker jag är att vi verkligen tränar hästarna och inte vara hoppar med dem.. Som i fredags då hade vi lite uttålighet med en bana på 9 hinder som skulle hoppas två varv alltså 18 språng totalt ca 84 språng på kanske 50 60 cm höjd. Jätte bra för Quattro...
Om jag lyckas ska jag försöka få upp en film som Jossan filmade åt mig.
 

Häst på rymmen!!

åhh vad tokig man blir!!
Idag var det Quattros dag att göra mig galen.. Han hade rivit ner hagen och tagit sig ur.. Jag var själv inte hemma och vet ännu inte hur länge han varit utanför staketet men han verkade okej när jag tittade till honom nu ikväll... Hagen däremot låg som plockepinn så han får använda paddocken som hage ett par dagar nu. Suck!!


Sätt rubriken!

För ett tag sedan körde måna bloggare på sätt rubriken, även jag gjorde detta men svarade bara på några få.. Jag tänkte köra med detta igen om det är av intresse för er som läser.. Eller om ni vill hjälpa mig om idéer vad jag kan skriva..
 
Det är svårt att veta vad som lockar er läsare..
 

Vilken häst!!

Quattro fick vila både måndag och tisdag, tanken från början var bara måndag men eftersom hans lillasyster hittat på äventyr hann jag helt enkelt inte med någon ridning..
 
I tisdags hade Ladie och stallets lilla maskot Gunne tagit sig ur hagen på dagen medans jag var på jobbet. Lyckligt vis kom en av stalltjejerna på dem medans de stog och mumsade i sig av de andras lunch påsar så de hade inte kommit så lågnt.
 
Detta resulterade i att jag hela kvällen fick stå och laga hagen och ridningen uteblev för båda hästarna eftersom jag passade på att göra andra måste göras grejer istallet när jag ändå var på G.
Igår fick gick jag och Qu bort till ridhuset för ett lösgörande pass. Vilken häst jag har.. Fortsatte med helgens tanke om att få honom lydigare för sätet och vips så var mycket inte allt mycket bättre än när jag måste parera med handen..
 
Ladie var ute i skogen med bästa Emilia.. Har sådan tur att jag har Emilia!!
 
Idag blir det återigen vila tyvärr men torsdagar är den igentliga vilodagen då jag får hjälp av min "bonus dotter" och kan ägna mig åt praktiska saker hemma och med mitt sido projet från jobbet..
 
 

Häst folk måste vara tokig!!

 
Min sambo sa till mig igår när jag skulle ut med Ladie, är det en världsklassig häst du har eller? Nej?? svara jag snabbt.. -Men Issa de är 22 grader kallt och du ska rida nå borde hon kunna vila?..
 
Jo visseligen hade hon kunna göra de men jag vill följa mina planeringar och vi har ju faktiskt skritt avstånd till uppvärmt ridhus..
Men han har ju sant om man tänker till hur många skulle ge sig ut i mer än minus 20 grader och åka typ längdskidor för att röra på sig.?
 
Iallafall var Ladie jätte duktig i ridhuset, Emilia red henne och jag red från backen. Det är verkligen kul att se hur L utvecklas nu för det händer så mycket varje gång nu.
 
Quattro fick vila igår eftersom han har gick rätt hårt förra veckan men idag blir det ett jogging pass i ridhuset med honom och Ladie med.

Helgens äventyr!

Ladie har gått ut i skogen med Emilia i helgen medan Quattro har fått tränat.
Fredagen bestod av hoppträning för Maggan Bäckström. Qu fick de som en "freeky friday" dag, busig och pigg så skulle vi hoppa på en hand!! Men det gick..
Sedan lördag och söndag hade jag fått två träningsdagar av en kille från portugal. Marc Andre Wery. Som driver Quianta da Fé i Portugal. Två bra dagar där vi kan ta till vara på många bra tips.. Han kommer nu komma till Sundsvall en gång i månaden ungefär som jag tänker försöka vara med på. Är någon intresserad kan ni gärna höra av er till mig så medlar jag kontakt.
Idag får Qusen vila men Ladie ska till ridhuset..
 
Får se om jag kan uppdatera i kväll..
 

Sammanfattning av 2012!

Vilket år vi haft åter igen!!
 
Visseligen har det gått lite upp och ner på tävlingsbanan men jag får inte glömma bort att det bara är två år sedan det knappt gick att styra runt Lätt B på honom..
 
Kollar jag i TDB så kan jag inte påstå att jag är sådär jätte nöjd med resultaten på Qu men han har gjort en fin prestation på träningarna och utvecklats mycket där..
Vi har ändå under året skrapat ihop 4 placeringar på nationell nivå..
 
Desto bättre på tävlingsfronten gick det men bonus hästen Diezel.. Vi sammarbetade under april till augusti och lyckades på 7 starter knipa 4 topp 3 placeringar och vinna Norrlandmästerskapen för Seniorer.
Vilken pärla till häst och vilken ära att få rida honom! Nu håller jag tummarna för att ägaren snart ska ha fler barn..
 
Lilla Ladie hade bara en verklig uppgift förra året och det var 3-års testen i maj. Det var helt okej, hon är ingen häst som gör sig utan ryttare utan behöver lite ridning för att visa sitt rätta jag.. Därför tränas hon nu för att få visa upp sig på 4års testen i höst om hon är kvar i mina ägor annars hoppas jag att jag iaf kan birda med att hon ska vara redo för det..

uppdate!!

Hade skrivit ett jätte långt inlägg som försvann..

Nu har vi börjat ladda upp inför säsången maxat upp träningen lite. Denna vecka har bestått av två Ia träningar sedan en hoppträning för Maggan och nu i helgen träning för Marc för Quattro.
Lilla ladie har också fått maxa upp till 4a dagar i veckan och gått två pass för Ia samt hoppat lite..
Jan. 10, 2013


Ska vi köra en uppstart igen?

Jag tror det..