Idag kommer jag hem..

Lämnar Örebro och släktingarna för den här gången och åker hemåt med en massa nya prylar. Vi var nämnligen på Marieberg igår,Örebros birsta typ. Öppnade plånboken ganska mycket och shoppade mig nästan en helt nu garderob.

Planen för morgon dagen är att få med mig både Qu och Ladie till veterinären i Hudiksvall för tandkontroll och vaccinering men får jag inte in båda åker jag Harald med Quattro han känns lite viktigare i nu läget. De ska bli spännande med två yrväder på samma plats.

Bloggar kanske något underhållande senare i bilen.


Oj vad det är jobbigt att inte vara hemma!

Nog trodde jag att jag skulle kunna vara borta från hästarna ett par dagar men oj så jobbit jag tycker att det är! Bjuder på qus fina klippning.


Örebro..

Mobil bloggar lite på vägen ner till Örebro.
Nu har uppdateringen varit dålig Igen!
Har i veckan hunnit med Ia träning med båda hästarna, Qu gick jätte bra jobbade med skolorna i traven samt delar av int 1 galoppens delar. Det är svårt att få till ett bra flyt men det närmar sig fina resultat. Ladie har jag galopperat uppsutten på för första gången, vilket var skit kul.

Clinicen för Patrik har tyvärr blivit inställd pga kvarka men det har flyttat de till ett senare tillfälle iaf.

Just nu sitter jag med mamma påväg ner till Örebro. Ska på begravning i morgon samt hälsa på mormor och kusinerna under helgen. Hästarna har jag lämnat i trygga händer hos bärt och Elvira :)


Patrik Kittel!

Åhh idag har jag bokat biljetter och hotell den 5 februari till clinic med Patrik Kittel i Umeå!!

Var på hans clinic i Enköping förra året eller 2010 kanske de var den var super bra! Hoppas den här är det med, jag LÄNGTAR!!


ÄNTLIGEN!

Äntligen har Kingsland kommit med en dressyekollektion. Jag älskar kingsland kläderna men har saknar det lilla extra för oss dressyr ryttare men nu är det äntligen här..


Gillar den där kavajen och fracken, synd bara att jag nyss köpt nytt!

Svikande blogg med mycket jobb..

Nu har bloggen hamnat i kläm igen, har så fruktansvärt mycket på jobbet nu.

Tanken var att vi skulle träna för Mattias Jansson i söndags och måndags men efter träningarna förra veckan var Q inge fräsh på vänster fram. Så vi ställde in träningen. Nu är han okej igen som det ser ut men jag ska vara försiktig med honom och skritta till i morgon torsdag så ska jag jogga honom på ridstadion fredag är tanken för att se om han verkligen är okej. Det jag misstänker hände var att Qu trampade av sig en sko för ca 2 veckor sedan och säkert sträckt sig eller nått och att han kanske blev lite överansträngd på träningen.

Ivart fall har vi bara skrittat nästan varje dag nu sedan i torsdags med Elvira och Toddan som sällskap. Ladie tog jag med till ridhuset i söndags och red lite, travade på egen hand för första gången. Använde ett kort spö för att få jämnare bjudning.

Nu ska jag jobba vidare kanske kommer fler inlägg under dagen.

Mattias och Ladies pappa.


Fredag den 13

Insåg precis att det är fredag den 13 i morgon.. Tror ni på oturen eller är de bara skrock? :)

Älskade Qu!

Fick en ny tändning på ridningen efter träningen igår..
Qu vär jätte fin på träningen. Mycket bättre än första dagen. Vi började men galoppen idag med, lite byten med serier till vartannat. Måste få honom att vänta i byterna och inte byta förrän jag ber honom.
Sen jobbade vi traven. Vi red öppna 8m volt diagonalsluta precis som den ligger i georg. Qu travade på riktigt bra och jag behövde bara peppa upp honom för högerskänkeln med små impulser vilket gjorde att jag fick en jätte bra känsla. Men idag har magen tränongsvärk istället för ni ska inte tro att han är lätt att sitta på när han använder benen. Efter lite trav arbete fortsatte vi med galoppen. Piruett jobb, tyvärr hade han hunnit bli lite trött och piruetterna blev lite jobbiga att centrera men vi jobbade på att bibehålla takten stället. Sen avslutade vi med lite tramp igen och även om han har lite idér för sig blir det mer och mer likt piaff nu..


Om kastad.

Nu har uppdateringen svikit igen har blivit placerad på Nacksta vårdcentral denna vecka då de har haft tufft. Vilket har gjort att jag inte hunnit med en uppdatering..

Qu har fortsatt att glänsa. Dock är min höft/ljumske inte till 100% okej ännu, så han har fått gått på lina och bakom tum rätt mycket men de är ju nyttigt det med.

Igår var det Ia träning på kungsnäs.

Vi började med att jobba i galoppen, med övergångar halt-> galopp för att få honom att sätta under sig bättre. Han släpper gärna ut bakbenen i övergångarna nu så jag måste lägga lite krut på att få in dem igen. Sedan gjorde vi lite piruett jobb för att få lite kvickare bakben. Arbets piruetter är bra tycker jag när man inte vänder runt dom utan att man kräver lite mer kvickhet på liten "volt". Vänster varet är enklare än höger. I höger lägger han gärna in bakdelen lite mycket och jag är väll inte direkt snabb på att putta ut den nu när jag har ont i mitt högra ben heller.

När vi kände oss nöjda med övningen gick vi vidare till traven. Traven har utvecklats mycket under vintern. Nu har jag fler växlar att lägga i men dock blir den lite mer ostadig nu istället men det kommer förhoppningsvis bli bättre när han blir starkare där med. I traven jobbade vi på diagonalsluterna. Vi avslutade med lite tramp jobb. Här är Qus akilles häl, han får liksom inte till tekniken. Det vi strävar efter nu är igentligen bara att få honom att skritta kort men kvickt. För att få honom att inte ha benen över hela manegen.  

Ladie har gått på lina och fått följa med ut på en skritt tur i skogen. Nu i januari här tänkte jag att hon skulle få trappa upp och gå tre dagar i veckan med longering och utridning. Med henne tycker jag att de är viktigast att bara få henne att förstå framåt bjudningen just nu. Att rida på henne är inget problem och styrningen måste vi ju ändå träna på när vi rider ute.

Övriga uppdates  igår var jag upp till Härnösand och hämtade hem en ny stallmedlem. En 17årig nordsvensk som ska stå tillfälligt i stallet. Så nu har vi fullt 7 hästar.

Ska försöka uppdatera dagens träning i morgon vi rider 11,45 idag.


Tappsko..

Qu tappade en sko i måndags så det har inte blivit någe ridning alls på honom nu.. istället fick Ladie följa med Maria Tinka och mig ut i skogen igår.
Måste säga att hon är fantastisk den där lilla tjejen.!


Året som gått..

Vilket år Qu och jag har haft!
Ett helt fantastiskt år med massor av nya kunskaper och förbättrad ridning.

Jag har lagt ner mycket tid på grunden i ridningen. Min sits och att få Qu att verkligen jobba med kroppen och inte "Flächa runt" 
Vi har provat lite nya tränare och jag känner att jag har hittat ett "TEAM" som passar oss. Dock är det en pusselbit som saknas men den ska vi jobba på att hitta inför nästa säsong. 

Ja men en liten genomgång över tävlingsåret och resultaten 
24 starter med 18 placeringar
Seger i DM för seniorer Mittsvenska
brons på Norrlandsmästerskapen för seniorer.

Vi har debuterad både msv B och st georg. Det blev aldrig någon start i msv A men jag gillar inte riktigt den så den skippar vi gärna.
Under debuterna i st.georg kvalade vi in till nationellt.

Slut rankingen bland 8 åriga dressyr hästar belev Quattro 6:a med sina 24 starter och 227 poäng.

Detta år får man inte klaga på!
Ska skriva en grundligare utvärdering på allt som skett med hela häst livet jag lever men det får bli senare i veckan.

Quattro